davanje mita

Štromar o uhićenju u Ministarstvu graditeljstva: Dajemo podršku istražiteljima

17.04.2019 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon što je načelnik Sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva Josip Bienenfeld uhićen zbog mita, o svemu se oglasio i njegov šef, ministar graditeljstva Predrag Štromar

'Mi smo jučer, a i danas dajemo potpunu podršku tijelima koja istražuju taj slučaj. Mi ćemo vam dati sve informacije kada dođe vrijeme da stvarno dobijemo sve informacije', kazao je Štromar koji boravi u Zadru.

Podsjetimo, zbog primanja mita u velikoj akciji uhićen je načelnik Sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva Josip Bienenfeld. Prema neslužbenim podacima uz Bienenfelda su uhićeni i pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu Željko Korica, koji je bio inspektor u Ministarstvu graditeljstva te poduzetnici Borislav Bašić i Zoran Sikirica.

Istražitelji sumnjaju da je Bienenfeld primio mito i zauzvrat dvojici investitora sastavio upit za legalizaciju dijela hotela Villa Harmony Bačvice u Splitu. Potom je, kako se doznaje, u ime Ministarstva graditeljstva taj upit pozitivno ocijenio i odobrio legalizaciju dijela hotela.

S obzirom da Bienenfeld u ministarstvu radi već 20-tak godina, novinari su upitali Štromara boji li se da bi se sada mogla otvoriti Pandorina kutija. 'Ministarstvo i dalje radi, Sektor za pravne poslove dio je našeg ministarstva, imamo odlične stručnjake i radit ćemo i dalje kvalitetno i dobro', kazao je Štromar.

Nije mogao odgovoriti hoće li ministarstvo provesti i internu istragu, kazavši da će odluku o tome donijeti kada dobiju više informacija.

'Nisam imao nikakvih saznanja i ne bi bilo nikako dobro za ovu državu da sam imao nekakve informacije od, recimo, DORH-a', rekao je Štromar.