PLJUSKA BRANITELJU KOMŠIĆU

Stožer misli ozbiljno: Registrirali udrugu

12.12.2013 u 15:29

Bionic
Reading

U Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru danas je javnosti predstavljena novoosnovana, u Uredu državne uprave registrirana Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara

'Ovo neće biti Koordinacija podobnih već sposobnih, a cilj joj je borba za prava braniteljica, branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji', rekao je predsjednika nove Koordinacije Franjo Šoljić

On nije želio komentirati postojeću vukovarsku Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata rekavši samo da ona nema pravni temelj.

Član novoosnovane Koordinacije Igor Gavrić, koji je kao i Šoljić istaknuti član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, na novinarski upit znači li nova koordinacija raskol među vukovarskim braniteljskim udrugama odbacio je bilo kakve teze o raskolu. Istaknuo da sada postoji prvi put formalno-pravna Koordinacija koja će raditi po statutu i odluci svih članica.

Osnivanje nove Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara komentirao je telefonskom izjavom za Hinu i predsjednik stare Koordinacije Zdravko Komšić, koji je ocijenio da je osnivanje nove Koordinacije pokušaj Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da razjedini hrvatske branitelje. Istaknuo je da Koordinacija kojoj je on na čelu ima 14 udruga članica i niti jedna do sada nije zatražila ispisnicu.

U sastavu nove Koordinacije za sada su Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, vukovarski ogranak Hrvatske časničke unije, Nezavisni dragovoljci hrvatski i Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata-Klub 6. bojne HOS-a, a novoj Koordinaciji uskoro će se priključiti i Udruga 5. GBR i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

Kako je danas na predstavljanju nove Koordinacije rekao njen predsjednik Franjo Šoljić, u Vukovarsko-srijemskoj županiji djeluju 24 udruge proistekle iz Domovinskog rata pa se očekuju i novi članovi u Koordinaciji nakon čega bi bila sazvana i nova izborna skupština.