počast sabine nessa

Stotine Londončana na bdijenju ubijenoj Britanki

24.09.2021 u 23:58

Bionic
Reading

Stotine "očajnih, bijesnih ili traumatiziranih" ljudi okupile su se u petak navečer na jugoistoku Londona na bdijenju u počast Sabine Nessa, 28-godišnje Britanke, koja je nestala prije tjedan dana i zatim je pronađena mrtva u parku glavnog grada

"Došla sam izraziti osudu užasnog ubojstva žene", rekla je Paula Martnis, koja živi u toj četvrti i istaknula je da "svi koji su došli žele pokazati solidarnost".

Stotine Londončana su došle s buketima, svijećama ili transparentima poslušati nekoliko govora o Sabini Nessa.

Mlada nastavnica je nestala prošlog petka nakon što je izašla iz kuće u kafić udaljen pet minuta pješice.

Prolaznik je pronašao njezino tijelo dan poslije. Britanska agencija PA navodi da je napadnuta nožem i skrivena ispod hrpe lišća.

Premijer Boris Johnson je upalio svijeću ispred vrata Downing street 10 i izrazio sućut obitelji žrtve.

Ubojstvo se dogodilo samo šest mjeseci nakon što je ubijena Sarah Everard, također u Londonu, te nedugo pošto je gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio kako je nasilje nad ženama postalo nacionalna "epidemija".

Ubojstvo Everard, 33-godišnje direktorice marketinga, ubijene ranije ove godine, dovelo je do velike pozornosti britanske javnosti i prosvjeda za prava žena.

Nakon što se Everard danima smatrala nestalom, njezino tijelo je pronađeno, a za njezinu otmicu i ubojstvo optužen je londonski policajac.

Na konferenciji za novinare u petak policija je navela da traži muškarca viđenog blizu otmice snimljenog videonadzorom i pozvala je građane da im se obrate ukoliko ga prepoznaju.

Scotland Yard je uhitio dvojici muškaraca četrdesetih godina i zatim pustio.