ZAZIVANJE REFERENDUMA

Stojak: Danas gledamo Bandićev igrokaz, težak par stotina tisuća kuna

10.02.2020 u 16:55

Bionic
Reading

HNS-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak u ponedjeljak je 'igrokazom' nazvao podnošenje te potom i povlačenje većeg dijela amandmana vladajućih na izmjene GUP-a, izrazivši nadu da će gradonačelnik Milan Bandić povući 'taj štetan i loš' GUP te raspisati referendum.

Stojak je novinarima u stanci skupštinske sjednice izjavio kako "igrokaz" s amandmanima pokazuje da vladajući Bandić i HDZ uopće ne poštuju Zagrepčane, ne poštuju grad i time samo još više urušavaju povjerenje u gradske institucije, Skupštinu, "zastupnike koji bi trebali brinuti o građanima, a zapravo ovim načinom brinu samo o sebi".

Upitan koliko košta dan rada Skupštine, koja raspravlja o izmjenama i dopunama zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), odgovorio je kako "ovo košta par stotina tisuća kuna".

Kazao je kako je sjednica počela u prošli četvrtak kada je trebao biti raspravljen GUP, ali je do rasprave došlo tek danas, dok je u međuvremenu podnijeto 86 amandmana na GUP koji mjesecima zaokuplja ne samo zagrebačku, nego i hrvatsku javnost.

"To je neozbiljno, a da je zbilja neozbiljno pokazuje ovo što se danas dogodilo", rekao je Stojak.

  • +17
Prosvjed ispred Gradske skupštine protiv izmjena GUP-a Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Igrokaz koji nikome ne treba, igrokaz koji pokazuje svu neozbiljnost ove vladajuće većine u Zagrebu i iskreno se nadam da će do kraja današnje rasprave, kad god to bilo, ipak doći ono još malo zdravog razuma ako postoji, da će se i ovi preostali amandmani koji su još ostali, njih 11 od strane gradskog HDZ-a, povući sa sjednice", poručio je.

Od gradonačelnika očekuje da će povući GUP kao 'štetan i loš dokument' te da će se raspravljati o oporbenoj inicijativi da o GUP-u odluče građani na referendumu.