sukob zbog fotelje

Što se događa u Živom zidu? Glavni tajnik stranke Lukanić upravo podnio ostavku

31.05.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić dao je ostavku na ovu funkciju. Ostaje, kaže, uz stranku i njezinog predsjednika Ivana Vilibora Sinčića, no mandat u Europskom parlamentu 'za sada neće konzumirati'

Lukanić koji je bio nositelj liste Živog zida na europarlamentarnim izborima poručio je da mandat u Europskom parlamentu za sada neće konzumirati.

'Danom 28.05.2019. podnio sam ostavku na mjesto glavnog tajnika Živog zida. Živi zid je postao Europarlamentarna stranka i postignuća koja su ostvarena u mandatu kada sam obnašao dužnost glavnog tajnika svima nam mogu služiti na čast.

Stranka će se nastaviti razvijati i rasti. Naravno da ostajem uz stranku i predsjednika. Unutar stranke će se napraviti nova sistematizacija mjesta, pa tako i sam težim novim izazovima, naravno unutar Živog zida, a ove dosad ostvarene ostavljam nekom iza sebe da raste i gradi se. Mandat u Europskom parlamentu za sada neću konzumirati.

Zahvaljujem svim članovima, simpatizerima i biračima koji imaju vjeru u Živi zid i pozivam ih da u budućnosti još snažnije podupru antiestablišment politiku koju u Hrvatskoj nudi samo Živi zid', priopćio je Lukanić medijima. 

Ovaj rasplet događaja čudi s obzirom da je Sinčić prije samo nekoliko dana na Facebooku objavio emotivnu posvetu Lukaniću iz čega se da zaključiti kako je upravo njega želio vidjeti u Europskom parlamentu.

  • +11
Živi zid predao listu za EU pralament Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Imam prijatelja, Tihomir Lukanić se zove. Glasao sam za njega i moj je izbor za EU parlament. Samo ću vam jednu crticu ispričati iz svega što smo dosad zajedno prošli. Kada su prošlo ljeto svi bili na odmoru, on i ja smo biciklirali cijelo ljeto. Od grada do grada, od sela do sela, prošli smo velik dio Hrvatske.

I tako se mi vozimo iz jednog malog sela prema Vukovaru, ponoć gotovo, kiša pljušti, mokri do gole kože, mrak, ne vidi se prst pred nosom, a taj čovjek jednom rukom vozi bicikl, dok drugom na mobitelu montira video o svemu što smo prošli taj dan, da objavi istu večer. On nije u Saboru i nažalost, ljudi ga nisu imali priliku upoznati. Želio bih da imate tu priliku. Volim ga kao čovjeka, kao političara i kao prijatelja', napisao je Sinčić.