nema predaje

Sinčić nakon debakla ne baca koplje u trnje, puca na novu političku dužnost

10.06.2024 u 11:42

Bionic
Reading

Dosadašnji europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić išao je na EU izbore na listi Pravo i Pravda, predvođenoj kolegom Mislavom Kolakušićem, ali doživjeli su debakl. Nisu uspjeli osvojiti mandat, ali Sinčić je RTL-ovom reporteru Ivanu Skorinu otkrio da će se okušati na lokalnim izborima

Dok je Kolakušić netom prije izbora pokušao animirati birače najavom kandidature na predsjedničkim izborima, Sinčić već dulje vrijeme najavljuje da neće spustiti političko koplje u trnje.

'Ja već dvije godine govorim da ću se kandidirati za župana Karlovačke županije', rekao je Sinčić za RTL i dodao da će i dalje biti u stranci Pravo i pravda s Kolakušićem. 'Mi smo u Europskom parlamentu odradili dobar posao', zaključio je.

Kandidaturu za karlovačkog župana najavio je i na konferenciji za novinare prije desetak dana u Karlovcu, kada je komentirao oštećenja u gradskoj jezgri Zvijezdi zbog ulaganja u vodnokomunalnu infrastrukturu rekavši da je izvođenje radova "katastrofalno". Sinčić je ustvrdio da Karlovačka županija i Hrvatska imaju velikih problema u svim fazama projekata, a da je sve to počelo s izgradnjom Hidroelektrane Lešće gdje je "zamračeno" jako puno novca.

"Pokušavamo napraviti sve da ovaj problem dođe do europskih tijela, ali mora doći i do hrvatskih. Uvjerio sam se da Europu to ne zanima. Svaki loš projekt koji je napravljen u Europskoj uniji je verificirala Europska komisija. Građani se mogu nadati isključivo Uredu europskog javnog tužitelja kojemu je iz Hrvatske poslano oko 430 prijava, a oko deset posto od tog broja je poslao naš ured", naveo je Sinčić, izvijestila je Hina.

Kolakušić i Sinčić u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predsjednik stranke "Pravo i pravda" Mislav Kolakušić je naglasio da "ne postoji besplatan novac". "Sada Hrvatska dobiva više nego što uplaćujemo, ali čim dođe do proširenja, dobit ćemo manje nego što ćemo uplaćivati. Irska duplo više uplaćuje nego što dobiva od EU", rekao je.

Sporan projekt u Karlovcu se financira iz europskih fondova, a Kolakušić je rekao da "radovi ne smiju nanositi štetu, nego moraju biti izvedeni na pravilan i ispravan način".

"Europa to neće provjeravati, to ih ne zanima, njih zanima tablica i matematika kako ćete to potrošiti. Mogu puno učiniti građani, ne smiju u tišini dopustiti da nastaje ovakva katastrofa, da se netom obnovljene zgrade raspadaju jer netko nema pojma", istaknuo je. Građani, dodao je, imaju glas koji se pretvara u vlast na izborima, a bez izbora im uvijek i svaki dan ostaje glas. "Nemojte biti tihi, radite da se istina čuje i sve se može popraviti", poručio je Kolakušić.