BRENDIRANJE I POZICIONIRANJE

'Što je iPhone za SAD i Samsung za Koreju, to bi za Hrvatsku trebala biti kravata'

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 08.09.2018 16:25
  • Objavljeno 08.09.2018 u 16:25
Kravat pukovnija

Kravat pukovnija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dhar Media

U cilju jačanja uloge kravate u brendiranju i pozicioniranju Hrvatske u svijetu, u Zagrebu je u organizaciji ustanove Academia Cravatica i Kluba za javnu diplomaciju Hrvatskog društva za UN 7. rujna održan stručni skup 'Kravat(na) diplomacija'. U okviru stručnog skupa, književnik Miro Gavran proglašen je prvim hrvatskim Veleposlanikom kravate, uz svečanu inauguraciju u kojoj je sudjelovala i vojno-povijesna postrojba Kravat pukovnija.

Boris Ljubičić okupljenima je predstavio logotip Svjetskog dana kravate kojeg autorski potpisuje i koji se već nekoliko godina koristi kao službeni logotip u okviru kampanje i proslave Svjetskog dana kravate.

'Kravatu treba sagledati kao globalni, sveprisutni podsjetnik na Hrvatsku. Što je iPhone za SAD i Samsung za Koreju, to bi za Hrvatsku trebala biti naša kravata. O hrvatskoj kravati napokon trebamo u svijetu ispričati priču, a upravo je ovaj stručni skup, na kojem se naglašava značaj kravate za brendiranje Hrvatske, korak u tom smjeru“, kazao je u svojem izlaganju Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Željko Reiner naglasio je da 2020. i period predsjedavanja Hrvatske Vijećem Europe vidi kao idealnu prigodu za promociju kravate u svijetu.

'Kravata je svjetski simbol diplomacije, dostojanstva i ravnoteže, te stoga i demokracije u svijetu', istaknuo je Reiner, a Božo Skoko i Goran Bandov složili se u tome da je Hrvatskoj potrebna strategija brendiranja u kojoj kravata ima veliku ulogu.

Ovim skupom Academia Cravatica, ustanova posvećena istraživanju povijesti i suvremenosti kravate započela svoje tradicionalne aktivnosti ususret Svjetskom danu kravate koji se obilježava 18. listopada, a s uvođenjem Veleposlanika kravate, napravila i novi iskorak u svom kontinuiranom promoviranju kravate kao pokretne hrvatske, europske i svjetske kulturne baštine.

  • +8
  • +5

Miro Gavran proglašen prvim hrvatskim Veleposlanikom kravate

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dhar Media

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!