na sušaku

Štimac: Stabilna situacija sa zaraženima u riječkom KBC-u; jednoj starijoj ženi potreban respirator

25.03.2020 u 14:37

Bionic
Reading

Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac izjavio je u srijedu kako je stabilna situacija vezana za 26 zaraženih koronavirusom koji se liječe u ovoj bolnici, osim što je jednoj starijoj ženi potreban respirator

Štimac je kazao kako je riječ o ženi starijoj od 60 godina čije je stanje teže, ali stabilno, a to je prva oboljela od koronavirusa s potrebom za respriratorom u riječkoj bolnici.

Smještena je u poseban izolirani dio lokaliteta Sušak, gdje je planirano smjestiti prvih nekoliko pacijenata kojima treba respirator, rekao je.

U riječkom KBC-u nalazi se 26 zaraženih. Nekoliko ostalih pacijenata ima težu kliničku sliku a za još nekoliko smještenih u zgradi Klinike za otorinolaringologiju čeka se potvrda je li im uzorak pozitivan na koronavirus.

U toj bolnici trenutno je oko 360 ležećih pacijenata, od kojih je 69 na klinici za internu medicinu, 65 na kirurgiji a 35 na onkologiji. Štimac je ustvrdio kako to znači da su u KBC-u samo najteži bolesnici, a na ostalim klinikama je znatno manje pacijenata nego prije epidemije.