nema više

Stigla aplikacija; policija će vozače izvan EU s neplaćenim kaznama moći procesuirati na granici

08.09.2021 u 12:38

Bionic
Reading

Policija je počela koristiti aplikaciju pomoću koje strance izvan EU s neplaćenim kaznama za počinjene prometne prekršaje može procesuirati prilikom granične kontrole

Po dolasku na granični prijelaz, policajci će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati prometni prekršaj, izvijestio je MUP u srijedu.

Nova mogućnost u primjeni je od kraja kolovoza otkad policajci imaju uvid i u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan EU, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske.

To, znači da su vozači vozila registriranih izvan granica EU koji nakon prekršaja misle napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne u tome onemogućeni jer granična policija kroz novu aplikaciju može utvrditi vlasnika i naplatiti kaznu.

Iz MUP-a poručuju da se time olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan RH. S druge pak strane počinitelji prekršaja mogu brže i jednostavnije regulirati neplaćene kazne za prometne prekršaje.