otkriveni detalji uhićenja

Uhićen ubojica iz Đakova, skrivao se u napuštenoj staji pa ulovljen na nadvožnjaku autoceste

09.07.2019 u 20:13

Bionic
Reading

Andrija D. koji je u utorak u Centru za socijalnu skrb u Đakovu ubio socijalnu radnicu i teško ozlijedio pravnika, uhićen je oko 20 sati u selu nedaleko od Đakova nakon opsežne policijske potjere

Nakon gotovo osmosatne potjere, oko 20 sati uhićen je 60-godišnji Andrija D. koji je oko podneva u Centru za socijalnu skrb Đakovo ubio 50-godišnju socijalnu radnicu i teško ozlijedio 35-godišnjeg pravnika.

'U 20:10 sati u blizini autoceste A5 u polju između mjesta Đakovo i Đakovački Selci, po dojavi građana pronađen je 61-godišnjak za kojeg se sumnja da je počinio ovaj događaj, ovo kazneno djelo. Policijski službenici su po dojavi došli na mjesto dojave. Pronašli su ga i uhitili uz uporabu sredstava prisile. Osoba se sada nalazi pod nadzorom u policijskoj postaji. Mogu napomenuti da prilikom uporabe sredstava prisile i prilikom postupanja nije došlo do pružanja otpora. Uz osobu je pronađeno vatreno oružje', kazao je zamjenik načelnika PU Osječko-baranjske Darijo Premer, javlja N1.

'Dalje se provode izvidi. Osoba je uhićena, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom provodimo izvide. Sukladno odluci nadležnog Državnog odvjetništva, osoba se vodi u našu pritvorsku policijsku jedinicu i dalje je odluka na Državnom odvjetništvu', objasnio je zamjenik načelnika daljnjej postupanje.

Policija je do 19 sati potragu usredotočila na lokacije u Đakovu, no tada su dobili dojavu te su pod rotirkama otišli prema selu Drenje 10-tak kilometara od Đakova.

Ubojica se navodno sakrio u napuštenu staju, a potom je uhićen na nadvožnjaku autoceste A5 kod sela Selci Đakovački. Na terenu su bili interventna i specijalna policija te su ga ubrzo i uhitili, javlja Dnevnik.hr.

Oko 19 sati policija je bila oko kuće počinitelja, no tad je stigla nova dojava i svi policajci su krenuli s rotirkama na područje 10-ak km od Đakova. Ondje su stigli i specijalci. Policija mještane upućuje u kuće, a i novinare su uputili na sigurnu udaljenost, javlja N1.

U mjestu nedaleko od Đakova stigao je velik broj pripadnika specijalne policije, koji su pretraživali područje, na kojem se, prema dojavi koju su dobili, nalazio napadač iz Đakova.

  • +31
Ubojstvo u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Policija je u međuvremenu objavila fotografiju počinitelja.