MIP DAO ODOBRENJE

Stevo Culej ponovno bez imuniteta

  • Autor: M. Šurina/Hina
  • Zadnja izmjena 16.11.2016 11:49
  • Objavljeno 16.11.2016 u 11:49
Stevo Culej

Stevo Culej

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Mandatno-imunitetno povjerenstvo dalo je odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Steve Culeja, a tu odluku još moraju potvrditi zastupnici na plenarnoj sjednici

Odobrenje, odnosno skidanje imuniteta od Sabora je zatražio Općinski sud u Vukovaru na kojem se protiv Culeja vodi postupak za izazivanje nereda.

Praksa, objasnio je predsjednik MIP-a Žarko Tušek, jest ta da MIP daje odobrenja ako se radi o zahtjevu DORH-a, odnosno suda na kojem se vodi postupak. Ovo odobrenje dao je i prošli saziv Sabora, no prisegom nakon rujanskih izbora Culej je dobio novi imunitet. S obzirom na to da je već jednom odobrenje dao, MIP je isto ponovio i ovaj put.

Općinski sud u Vukovaru tražio je da se HDZ-ovu saborskom zastupniku Culeju skine imunitet kako bi se protiv njega mogao nastaviti postupak zbog kaznenog djela remećenja javnog reda i mira, odnosno izazivanja nereda. Riječ je o djelu počinjenom u Vukovaru u rujnu 2013. vezano za prosvjede Vukovaraca protiv postavljanja ćiriličnih ploča na državne institucije u tome gradu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!