povjerenstvo procijenilo

Štete od tuče koja je u svibnju pogodila Podravinu iznose gotovo 30 milijuna kuna

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 22.07.2022 19:53
  • Objavljeno 22.07.2022 u 19:53
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic

Štete od tuče koja je u svibnju i lipnju pogodila područja sedam podravskih općina iznose gotovo 30 milijuna kuna, priopćilo je u petak Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Koprivničko-križevačke županije

Olujna nevremena s tučom nekoliko su puta krajem svibnja i početkom lipnja pogodila općine Drnje, Đelekovec, Golu, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinju te oštetila građevinske i infrastrukturne objekte te poljoprivredne kulture.

"Najveće štete, od gotovo 29 milijuna kuna nastale su na obrtnim sredstvima. Na građevinskim objektima su nešto veće od 800.000 kuna uključujući i one na nerazvrstanim cestama koje iznose nešto više od pola milijuna kuna dok su štete na dugogodišnjim nasadima procijenjene na 80.000 kuna, pojasnio je predsjednik županijskog povjerenstva Nikola Gregur.

  • +32
  • +29

Tuča u općini Veliki Bukovec, svibanj 2022.

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

 Dodao je i da sukladno Odluci Vlade RH o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode iz svibnja i lipnja ove godine, Koprivničko-križevačka županija izradila Program dodjele potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje šteta za koji je "zeleno svjetlo" dobiveno i od Ministarstva poljoprivrede. A ono bi uskoro trebalo donijeti i Odluku o konačnoj raspodjeli sredstava pomoći iz državnog proračuna.

Potom će Koprivničko-križevačka županija raspisati javni natječaj na koji će se moći javiti svi kojima je u kasnoproljetnim nevremenima praćenih jakom tučom, stradala imovina.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!