niz pitanja

Srđ je Grad: Župane Dobroslaviću zašto šutite o 'Domus Christiju'?

14.04.2021 u 17:58

Bionic
Reading

Stranka "Srđ je Grad" prozvala je u srijedu dubrovačko-neretvanskog župana Nikolu Dobroslavića zbog šutnje o mnogim pitanjima vezanim za rad Doma umirovljenika "Domus Christi" u Dubrovniku

Članovi te stranke tražili su od Dobroslavića da im odgovori na pitanje imaju li osobe koje sjede u Upravnom vijeću tog doma umirovljenika na prijedlog županije uvjete za ta mjesta i jesu li donosile nezakonite akte, programe i odluke vezane uz rad ustanove.

"Župane, pitali smo Vas što se događa sa zakonskom obvezom polaganja zaštite na radu. Pa nije valjda da se to tek sada obavlja pod pritiskom javnosti?! Niste nam odgovorili na pitanje jesu li falsificirani dokumenti vezani uz obvezni zdravstveni pregled djelatnika, ljudi koji svaki dan rade s ljudima visoke životne dobi, izrazite zdravstvene osjetljivosti. Jeste li pokrenuli ikakve istražne radnje o tom pitanju?" pitaju iz stranke "Srđ je Grad".

Poručili su županu Dobroslaviću kako pred javnosti on treba odgovarati na ta pitanja jer za svoj rad od građana prima "nemalu plaću". "Vaša šutnja nije odgovor!" ističu iz te stranke.

Iz stranke "Srđ je Grad" zaključili su kako župan Dobroslavić nastavlja šutnju u slučaju „Domus Christi“ kao što je, na isti način, odgovorio na njihov izravni dokaz da se Centar za gospodarenje otpadom gradi na temelju nezakonitih istraživanja propusnosti terena, čime se izravno dovodi u opasnost malostonski ekosustav s nesagledivim posljedicama na lokalno gospodarstvo i zdravlje zajednice.