VEĆINA IZ SUSJEDNIH ZEMALJA

Od ranog jutra gužva: U Beogradu danas cijepe strance, treba vam samo srpski broj mobitela

26.03.2021 u 08:41

Bionic
Reading

Osim svojih građana, Srbija je započela sa širim cijepljenjem. U halama Beogradskog sajma u tijeku je cijepljenje stranih državljana koji su se prijavili preko sustava eUprave

Kako javljaju reporteri Nove.rs s mjesta događaja, već prije 8 sati bio je red ispred Hale 3 na Sajmu. Cijepe se državljani Srbije, ali i građani susjednih država koji su se prijavili preko eUprave.

Najviše je državljana Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u kojima je cijepljenje ili na samom početku ili još nije ni počelo.

Za prijavu stranaca za cijepljenje protiv koronavirusa preko portala e-Uprava u Srbiji dovoljno je da imaju samo srpski broj mobilnog telefona, objavila je Balkanska istraživačka novinarska mreža BIRN.

Taj portal omogućava i prijavu stranih državljana koji nemaju boravak u Srbiji te se tako ovih dana mnogi od njih cijepe dok državljani Srbije čekaju da budu pozvani, piše BIRN, navodeći da su to iskoristili mnogi državljani Sjeverne Makedonije koji se cijepe u gradovima na jugu Srbije te da je cijepljenje i za njih besplatno.

  • +29
Cijepljenje u Srbiji Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Državni tajnik u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da su navodi o masovnom cijepljenju ljudi iz Sjeverne Makedonije u Srbiji – dezinformacije.

Đerlek je naveo da se za cijepljenje preko eUprave mogu prijaviti stranci koji imaju prebivalište u Srbiji ili su u postupku dobivanja prebivališta.