TUŽBA PROTIV THOMPSONA

Srbi i Margelov institut nezadovoljni pravosuđem

12.05.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Zajednica Srba u Republici Hrvatskoj i nevladina organizacija židovske nacionalne manjine Margelov institut iz Zagreba nezadovoljni su odlukom Županijskog državnog odvjetništva koje je odbacilo njihovu kaznenu prijavu protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona, utvrdivši da on nije uputio službeni pozdrav NDH 'Za dom - spremni!' koji je s razglasa na Trgu bana Jelačića odjeknuo 30. svibnja 2008. tijekom njegova koncerta

Dvije manjinske nevladine organizacije, koje su ostale zgrožene masovnošću ustaške ikonografije i govora mržnje spram srpske nacionalne manjine na spomenutom koncertu, smatraju da rješenje o odbacivanju kaznene prijave od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu nije prihvatljivo i zaključuju da ne pridonosi razvitku ljudskih sloboda.

'Naprotiv, već nesankcioniranjem skupina koje propagiraju propali ustaški zločinački režim i pozivaju na ubojstvo jedne zakonom i ustavom štićene nacionalne manjine odašilje se poruka da se takvo ponašanje tolerira od strane hrvatskog pravosuđa, u što mi ne možemo i ne želimo vjerovati', stoji u priopćenju dviju udruga koje su potpisali njihovi predsjednici Svetozar Livada i Alen Budaj.