PROZIVANJE KRIVACA

Srb sumnja u 'plaćeno razbijanje desne političke scene'

03.09.2012 u 15:47

Bionic
Reading

'Najnovijim interviewom u riječkom Novom listu, Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, ponovno je naglasila kako ne želi koalirati sa SDSS-om, HSP-om i Kukuriku koalicijom, pokazavši tako još jednom hrvatskoj javnosti zašto nema zajedničkog nastupa hrvatske desnice. Pitanje je čini li to iz sebičnih razloga ili je za to plaćena', upozorio je danas u Osijeku Daniel Srb, predsjednik HSP-a

Srb tvrdi kako iz istih razloga i prije nije dolazilo do sporazuma desnih političkih stranaka, što drži neprihvatljivim ponašanjem onih čiji su osobni interesi iznad ostvarivanja političkog programa desnice koji bi morao biti zajednički, želi li ona imati značajniju ulogu na domaćoj političkoj pozornici.

'Više puta dosad odbili su naše pozive za zajedničkim izlaskom na izbore, premda to ničim nismo uvjetovali, zbog čega onda svi prolazimo lošije. Mi smo u tome cilju učinili sve što smo mogli, ali problem je očito na drugoj strani', ističe Srb.

Upozorio je i na dramatičan pad BDP-a i industrijske proizvodnje, posebice u drugom tromjesečju, a koja je u godinu dana pala 5,5 posto.

'Dok se Vlada bavi ideološkim restukturiranjem zemlje, gospodarstvo propada, ljudi ostaju bez posla, a mladi bez perspektive. Jednom tjedno pun avion mladih obitelji polijeće iz Budimpešte za Kanadu prevozeći nove iseljenike iz Hrvatske. To je posljedica nedostatka ekonomskog programa, vizije i strategije izlaska iz gospodarske krize. Iako podržavam glavninu energetskih projekata Vlade, smatram da oni neće značajnije utjecati na rast industrijske proizvodnje, BDP-a i zaposlenosti u Hrvatskoj', zaključio je predsjednik HSP-a, Daniel Srb