UNICEF POMAŽE

Spremaju se prve pošiljke humanitarne pomoći za djecu Libije

03.03.2011 u 14:17

Bionic
Reading

UNICEF je usmjerio osoblje i osnovne humanitarne potrepštine prema zapadnim i istočnim granicama Libije zbog priljeva povratnika i radnika migranata u Tunis

Očekuje se da će u narednim danima 160 tona humanitarne pomoći stići na egipatske i tuniske granice. Prioritet imaju osnovne potrepštine, poput kompleta za higijenu i hrane te lijekovi i psihosocijalna pomoć.

Direktor UNICEF-ovog Programa za humanitarne krize, Louis-Georges Arsenault, doputovao je u Tunis kako bi se susreo s vlastima, UN-ovim agencijama i predstavnicima Crvenog polumjeseca te s njima razgovarao o humanitarnim potrebama koje proizlaze iz nemira u Libiji.

UNICEF je zatražio 7,2 milijuna dolara za rješavanje hitnih humanitarnih potreba djece i žena koje su teško pogođene krizom u Libiji. UNICEF-ovo osoblje već je postavljeno na pograničnim područjima Tunisa i Egipta kako bi mogli pomoći povratnicima i radnicima migrantima koji bježe od građanskih nemira u Libiji. Na obje granice UNICEF radi uz potporu UNHCR-a, IOM-a, te u suradnji s egipatskim i tuniskim predstavnicima Crvenog polumjeseca.

Hrvatski građani mogu pomoći donacijama na žiro račun 2360000-1500124852 ili putem internet stranice www.unicef.hr