tužba

Splitsko Gradsko vijeće odbilo raspravu o presudi u 'slučaju Knežević'

19.12.2019 u 12:34

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće nije u četvrtak prihvatilo prijedlog stranke Pametno da se u dnevni red uvrsti rasprava o rješenju Općinskog suda kojim se Grad našao pod prijetnjom ovrhe od 150 milijuna kuna u sporu u kojem je Nebojša Knežević tužio Grad zbog svojeg zemljišta na TTTS-u na kojem su ucrtane gradske prometnice

Prijedlog stranke Pametno da se ta točka uvrsti u dnevni red na današnjoj sjednici Gradskog vijeća podržalo je devet vijećnik, a 22 su bila protiv. Glasovanje je uslijedilo nakon što je klub vijećnika stranke Pametno odbio poziv gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da 'povuče' svoj prijedlog o uvrštavanju rasprave o 'slučaju Knežević' na današnju sjednicu Gradskog vijeća. Krstulović Opara je istaknuo kako bi rasprava o tome doprinijela politizaciji tog problema te bi se njome 'utjecalo na hrvatsko pravosuđe'.

'Rasprava o ovome je nepotrebna i zbog revizije za koju sam siguran da ćemo je dobiti', naglasio je Krstulović Opara. On je također rekao kako se rasprava o 'slučaju Knežević' ne treba voditi u predizbornoj atmosferi.

Predsjednica stranke Pametno Marijna Puljak je uzvratila kako njena stranka nije u predizbornoj kampanji niti ima svojeg kandidata za predsjednika države te je dodala kako ne prihvaća gradonačelnikov poziv da povuče svoj prijedlog o uvrštavanju rasprave o 'slučaju Knežević' na današnjoj sjednici. No javnim glasovanjem odbačen je taj prijedlog.

Nezavisni vijećnik Ante Zoričić u raspravi je ocijenio da stranka Pametno svojim prijedlogom nanosi štetu Gradu Splitu jer su pravni stručnjaci preporučili da se o ovom slučaju ne raspravlja jer je podnesen zahtjev za revizijom. Općinski sud je krajem studenog ove godine donio rješenje o 'slučaju Knežević' po kojem se Grad Split našao pod prijetnjom ovrhe nakon što su liječnik Nebojša Knežević i ostali tužitelji ovog ljeta zbog naplate spora Općinskom sudu u Splitu podnijeli ovršne prijedloge koji s kamatama iznose 150 milijuna kuna.