NEFUNKCIONIRANJE GRADSKE VLASTI

Splitski SDP: Kerum više nije gradonačelnik!

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 06.07.2012 13:21
  • Objavljeno 06.07.2012 u 11:53
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Danas su vijećnici Gradskog vijeća Splita iz SDP-a održali konferenciju za medije kojom su htjeli upozoriti javnost na nefunkcioniranje gradske vlasti

Oni ističu da u Splitu trenutno ima cijeli niz problema koji se ne rješavaju, svi se žale, najviše građevinari, gradske službe su u zastoju i grad zapravo ne funkcionira. Posljednja sjednica gradskog vijeća je imala 30 točaka koje su još na čekanju, a nova sjednica se ne zakazuje.

Ivo Baldasar
je naglasio da se gradonačelnik Željko Kerum ne pojavljuje na skupovima na kojima bi zbog svoje funkcije trebao biti. 'Svi znamo da gradonačelnik ima neke svoje privatne probleme, želimo mu svu sreću, ali on ne obnaša svoju dužnost i ne oglašava se. Uostalom, zašto to ne kazati otvoreno, Kerum više nije gradonačelnik. Njegovi zamjenici ne mogu i nemaju ovlasti raditi njegov posao. Zabrinuti smo jer grad naočigled ne funkcionira', rekao je Baldasar.

Gradska vijećnica Aida Batarelo se pita može li grad i gradski proračun izdržati još deset mjeseci do novih lokalnih izbora. U gradu je potpuni nerad i zastoj i proračun se ne puni potrebnom dinamikom. Po njenom mišljenju, to će dovesti u pitanje funkcioniranje komunalnih poduzeća, od kojih su neka već u velikim problemima, primjerice Promet i Parkovi i nasadi.

Vijećnici su upozorili i na komunalni kaos na Rivi i u staroj gradskoj jezgri. Istaknut je u problem započetih radova u Manđerovoj ulici koji su sada zaustavljeni, a dio velikog parkinga je usred sezone izvan funkcije. Poseban problem je benzinska pumpa na Zapadnoj obali koja je već drugu sezonu izvan funkcije, tako da nije dostupna nautičarima, koji onda moraju odlaziti na druge lokacije.

Baldasar je naglasio i da je posljednji natječaj za Istočnu obalu gradske luke zapravo neozbiljan, podijeljene su nagrade i potrošen novac, a gotovo sigurno će se, nakon isteka mandata ove garniture, sve to zajedno morati ponoviti i bit će izgubljeno dragocjeno vrijeme za grad u kojem se svake godine proračun smanjuje po dramatičnoj stopi od deset posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi