NISU SVI ISTI

Splitski HNS-ovac Goran Kovačević smanjio sebi plaću

10.11.2012 u 10:23

Bionic
Reading

Da ipak nisu svi isti, uvjerili smo se doznavši da je Goran Kovačević, odnedavno ravnatelj Agencije za upravljanje obveznim zalihama nafte i naftnim derivatima (HANDA), smanjio sebi ravnateljsku plaću za punih 25 posto

Goran Kovačević, član HNS-a i gradski vijećnik u Gradskom vijeću Splita, već je pokazao da zna biti drugačiji od svojih kolega, pa je tako, primjerice, prije više od dvije godine, na onom prvom, dobro poznatom nasilnom splitskom Prideu, bio jedini gradski vijećnik i poltičar u koloni.

Ovim najnovijim potezom, za koji tvrdi da nije jeftini populizam, Kovačević je opet pokazao svoj karakter i na taj način se, koliko je to realistično, solidarizirao s građanima. Osim toga, on je ukinuo i ugovorne odredbe uplate police životnoga osiguranja na teret poslodavca, u ovom slučaju države.
Odluku je obrazložio kao normalni poslovni i moralni čin u svrhu racionalizacije troškova poslovanja. Kovačević je svoj dosadašnji radni staž odradio u tvrtkama koje su poslovale i radile na tržištu, pa slijedom toga smatra da je već naučen na maksimalni angažman. 'S obzirom na to da je rad za državu kao poslodavca ipak sigurniji nego za, recimo, privatnog poslodavca, to se treba vidjeti i kroz nižu cijenu rada', tvrdi Kovačević koji je po struci ekonomist.

Na mjesto ravnatelja HANDA-e imenovan je prije dva mjeseca. Još kada bi ostali ravnatelji agencija, ministri, pročelnici, dožupani, državni tajnici i zastupnici nastavili ovaj trend i slijedili hvalevrijedan primjer, možda bi se čak i ostvario nekakav rezultat. U financijskom smislu zanemariv, ali kao primjer društveno odgvornog ponašanja, nemjerljiv i neprocjenjiv.