raspisan natječaj

Split uskoro dobiva novu dvoranu

03.09.2019 u 15:05

Bionic
Reading

Grad Split je raspisao natječaj za novu višenamjensku dvoranu za kulturne i društvene sadržaje koja će se nalaziti u središtu grada, a dvorana bi s radom trebala započeti u sezoni 2020./2021.

Postupak je započeo u ponedjeljak kroz javno savjetovanje, priopćili su iz Grada.

Dvorana je projektirana kao višenamjenska, a u njoj će se moći održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno-glazbeni događaji, konferencije i kongresi. Imat će neovisan ulaz preko glavnog stubišta iz vanjskog prostora, bit će pristupačna osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a kapaciteta je 168 mjesta.

Riječ je o prostoru veličine 435 metara kvadratnih, kod zgrade policijske uprave na Trgu Hrvatske bratske zajednice, koje je grad kupio u 'roh bau' izvedbi prije više godina, ali do danas taj prostor namijenjen polivalentnom korištenju za društvene i kulturne sadržaje nije uređen ni priveden svrsi.

S obzirom da u Gradu Splitu postoji izražena potreba za dodatnim scenskim i izvedbenim prostorima odlukom gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom donesena je odluka da se prostor uredi i privede svrsi, navodi se u priopćenju Grada.

U proračunu je za to osigurano tri milijuna kuna. Ove godine je napravljeno projektno rješenje, a izradili su ga projektanti arhitektonskog studija Super ured d.o.o. iz Splita. Tim projektom uređenja grad Split bi omogućio otvaranje nove scene, koja će zasigurno ponuditi primjeren scenski prostor za kulturna i društvena događanja domaćih izvođača ali i gostujućih programa koji zbog izostanka kapaciteta nisu imali mogućnosti za scenske nastupe u zatvorenom prostoru jer su postojeće scene primarno u funkciji ustanova u kulturi - Hrvatskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta mladih i Gradskog kazališta lutaka.