MAXTV PRVA LIGA

Split sredio Ćirine 'pjesnike', Zadar osvojio Zaprešić

15.02.2013 u 18:54

Bionic
Reading

U petak su odigrane dvije utakmice 20. kola MAXtv Prve lige. Split je u vrlo dobrom susretu bio bolji od Zagreba 3:2, a Zadar je slavio u Zaprešiću 1:0

SPLIT – ZAGREB 3:2

U Parku mladeži pred oko 600-tinjak gledatelja Split je stigao do pobjede protiv posljednjeg Zagreba te se tako bodovno izjednačio s drugoplasiranim gradskim rivalom Hajdukom.

Junak 'crvenih' u petak je bio Henri Belle koji je dva puta probio gostujućeg vratara Livakovića. No idemo redom…

Split je imao sjajno otvaranje. U osmoj minuti s lijeve strane je na peterac ubacio Glavina, a tamo ju je primio kamerunski napadač te pogodio za 1:0.

Nakon toga nije bilo velikih prilika. Split je sigurno držao prednost do 56. minute kada su 'pjesnici' iznenada stigli do izjednačenja. Veliki posao obavio je Abdurahimi koji se othrvao splitskim braničima, lopta je stigla do usamljenog Medića koji sa 7-8 metara nije pogriješio.

No samo minutu kasnije Split je opet poveo. Radotić je s desne strane poslao loptu na nekoliko metara od Livakovićevog gola, a tamo je na pravom mjestu bio Vojnović.

U 63. minuti domaćin je stigao do novog pogotka. Zeba je bio asistent, a Belle je s lijevom nogom s ruba kaznenog prostora pogodio desni kut nemoćnog Zagrebovog vratara.

Izgledalo je kako je priča riješena, ali Ćirina momčad se nije predala te je u 80. minuti iz jedanaesterca, kojeg je precizno izveo Šovšić, smanjila na 3:2. Više od toga nije išlo.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!

INTER – ZADAR 0:1

Zadar je stigao do jako važne pobjede u Zaprešiću protiv izravnog konkurenta u borbi za prvoligaški ostanak. Sada je momčad iz Stanova preskočila Inter na devetoj poziciji za jedan bod.

Pogodak u čvrstoj utakmici, koja se odigrala na teškom terenu, zabio je Stipe Perica u 88. minuti.

S obzirom na stanje zaprešićkog travnjaka, koji je do četvrtka bio prekriven snijegom, momčadi su pružile dobru predstavu nakon koje su bili s(p)retniji gosti.