UBOJSTVO MLADIĆA

Split: Siromašna tuguje, sve više lumina uz fotografiju pokojnog Luke

25.02.2024 u 12:49

Bionic
Reading

Cijele splitske Plokite, a pogotovo Siromašna četvrt, tuguju nakon strašnog ubojstva njihovog 22-godišnjeg susjeda Luke Bančića u petak navečer, piše Dalmatinski portal

Ubio ga je nožem nasred prometne ulice narkoman s podebljim dosjeom. Svijeće su zapaljene uz njegovu fotografiju, podno Torcidinog murala, a svakim trenutkom ih je sve više i više. I nebo danas plače za Lukom, piše Dalmatinski portal.

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje mučnog slučaja ubojstva 22-godišnjeg Luke. Za kazneno djelo ubojstva prijavljen je 31-godišnji Ante Rušić, a predviđena je kazna između pet i 20 godina zatvora. Policija se nije odlučila za kvalificirano ubojstvo iz koristoljublja, što nosi kaznu dugotrajnog zatvora.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj / Pixsell

Rušić i njegov stariji brat sukobili su se s Bančićem u Ulici Domovinskog rata u subotu malo poslije ponoći. Ante je otrčao kući po veliki kuhinjski nož, vratio se i Bančića koji se udaljavao ubo u desnu stranu prsišta.

Rušić je predan pritvorskom nadzorniku, danas će ga ispitati u Državnom odvjetništvu. Izgledno je i da će tražiti određivanje istražnog zatvora s obzirom na težinu samog djela i bogati dosje, javlja Dragan Miljuš za Dalmatinski portal.

Za drugog muškarca (37) također uhićenog nakon ubojstva utvrđeno je da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira pa je priveden na Općinski prekršajni sud. Navodno je riječ o bratu glavnog osumnjičenika, a istraga je pokazala da je zajedno s njim sudjelovao u verbalnom i tjelesnom sukobu koji je prethodio ubojstvu.

Osumnjičeni 31-godišnjak je po pisanju medija više desetaka puta uhićivan zbog tučnjava, razbojničkih krađa, narušavanja javnog reda i mira i droge.

Luka je podlegao ozljedama u splitskoj bolnici u 1:20 sati. Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Josip Krnić rekao je da je 22-godišnjak s tešku ubodnom ranom u predjelu desnog prsišta doveden bez vitalnih znakova. Pristupili su odmah reanimaciji ali bezuspješno te su nakon 45 minuta proglasili smrtni ishod.

  • +2
Split: Mjesto ubojstva 22-godišnjaka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Po pisanju medija policija je privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon naguravanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću.