IMOĆANI SE OKUPLJAJU

Split doveo oca i sina Mršića: 'Ćaća će to znati usmjeriti'

05.06.2013 u 13:03

Bionic
Reading

Radnički nogometni klub Split službeno je predstavio novog trenera Stanka Mršića, a zajedno s njim i pojačanje u obliku Mršićevog sina Antonija, dosadašnjeg napadača Zadra. U šali je primijećeno da se u Splitu sve snažnije okupljaju Imoćani, a gazda kluba Slaven Žužul prokomentirao je situaciju u kojoj će otac trenirati sina. 'Ćaća će to znati usmjeravati', predvidio je Žužul

Mršić stariji potpisao je ugovor na dvije godine, sin na tri, a predsjednik kluba nije želio otkriti detalje o vrijednosti angažmana 'jer to je kao da ja vas pitam kolika vam je plaća'.

'Nakon što smo ostali bez trenera dva kola prije kraja prvenstva, naravno da smo odmah počeli razmišljati o novome i prva misao nam je bila - Stanko Mršić. On je bio igrač Splita i u jednom razgovoru brzo smo se dogovorili. Oduvijek nam je bila želja da naš bivši igrač postane trener', kazao je Žužul i objavio da RNK Split i u idućoj sezoni ima visoke ambicije. Dakle, biti pri vrhu tablice i izboriti plasman u Europu.

Do prve prozivke i početka priprema zakazanih za idući tjedan bit će transfera, i odlazaka i dolazaka, no demantirana je informacija da Žužul namjerava angažirati Matu Bilića ili donedavnog igrača Hajduka Rubena Limu.

'Matu Bilića nismo ni kontaktirali, a ista stvar vrijedi za Limu. Ne znam odakle se to pojavilo', izjavio je Žužul. Priznao je da za napadača Antu Rebića postoji interes, no ne i konkretne ponude, dok je najstariji igrač Ivica Križanac ponovno ozlijeđen.

'Moram zahvaliti predsjedniku i ljudima oko njega na povjerenju koje su mi ukazali, Split je grad moje mladosti a RNK Split klub u kojemu sam sazrio kao igrač. Došao sam u Park mladeži graditi jedan projekt i boriti se za vrh tablice jer mislim da ekipa ima potencijala za to', kazao je novi trener Mršić. U mladosti je, dodaje, bio i igrač i veliki navijač susjednog Hajduka, no sada dolazi u klub koji mi je također u srcu.

'Do sada sam uvijek imao nesreću voditi klubove koji nemaju novca, sadadolaztim u organiziranu i sređenu sredinu koja traži i adekvatne rezultate. U ligi imamo još Dinamo, Hajduk, Rijeku, Slaven Belupo... Sve su to klubovi sa sređenom situacijom, liga je nešto složenija i sigurno će biti zanimljivo', najavio je Mršić.

Od sina Antonija, kojega je u karijeri trenirao dva puta, uvijek traži više nego od drugih, ali na njemu je da se pokuša izboriti za priliku.

'Od oca sam naučio najviše i tada sam najviše i napredovao, nadam se da će se tako nastaviti i u Splitu. Sa zadrom sam se stalno borio za opstanak, sada imam priliku napraviti nešto više u karijeri. Ovo je odlična odskočna daska na mene', kazao je novi napadač Splita.