stručnjaci za kemijsko oružje

Specijalne britanske postrojbe uklanjaju potencijalno kontaminirane predmete u Salisburyju

09.03.2018 u 17:33

Bionic
Reading

Britanija je u petak u Salisbury poslali specijalne postrojbe koje će pomoći pri uklanjanju potencijalno kontaminiranih predmeta iz maloga engleskog grada u kojem su u nedjelju otrovani bivši ruski tajni agent i njegova kći

Sergej Skripal, dvostruki tajni agent i njegova kći Yulia od nedjelje su na odjelu intenzivne skrbi gdje su prebačeni pošto su u besvjesnom stanju nađeni na klupi ispred katedrale u Salisburyju. Objavljeno je da su otrovani nervnim otrovom, no nije precizirano kojim.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd, koja je u petak posjetila Salisbury, kazala je da su oboje još uvijek u vrlo teškom stanju.

U međuvremenu je u Salisbury poslano oko 180 pripadnika specijalnih postrojbi od kojih su neki stručnjaci za kemijsko oružje. Oni će ukloniti vozila hitne pomoći, ostala vozila i predmete korištene tijekom pružanja pomoći unesrećenom Skripalu i njegovoj kćeri.

  • +3
Očevid na mjestu trovanja Skripalovih Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Javnost se ne bi trebala zabrinjavati', rekao je predstavnik protuterorističke policija koja vodi istragu. 'Vojska će za vrijeme istrage obaviti sve potrebne korake'.

Zdravstveni dužnosnici su kazali da je opasnost od nervnog agensa kojim su otrovani Skripal i kći za javnost vrlo mala.