Šovinizam u sabornici

Gordan Jandroković izletio s nevjerojatnim prijedlogom Anki Mrak Taritaš

23.02.2023 u 21:03

Bionic
Reading

Saborski zastupnici tijekom rasprave o povjerenju premijeru Andreju Plenkoviću na momente su se dobro zabavljali šovinističkim aluzijama na račun svojih kolegica Sanje Radolović i Anke Mrak Taritaš, čemu je kumovao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Zastupnica Anka Mrak Taritaš uključila se u raspravu s temom obnove nakon potresa, rekavši da je premijer Andrej Plenković bio u pravu kad je rekao da će obnova biti duga i teška. 'Što vam je trebao eksperiment s ministrom Paladinom?', pitala je Mrak Taritaš. Premijer joj je odgovorio da se priključi task forceu za obnovu i da će je ministar Bačić rado uključiti, da prošeće sutra Gornjim gradom kako bi se uvjerila da se Zagreb obnavlja i najavio da će se ubrzati obnova na Banovini i u zagrebačkom prstenu.

Mrak Taritaš odgovorila je da je ministar Bačić sjedio na ušima kad se izglasavao prošli zakon o obnovi, da bi nedavno i sam priznao da je neprovediv.

'Možda bi vas trebao kolega Kliman odvesti u ministarstvo', rekao joj je predsjedavajući Jandroković, nakon čega su uslijedile salve smijeha saborskih zastupnika.

Jandroković se, naime, referirao na prethodnu opasku HDZ-ovog zastupnika Antona Klimana. Odgovarajući SDP-ovoj Sanji Radolović, koja traži dopusnicu za studij medicine u Puli jer bolničke ambulante s opremom poslijepodne zjape prazne zbog nedostatka liječnika, Kliman je rekao da ju je zadnja dva-tri mjeseca 'vodio po raznoraznim ministarstvima' pokušavajući riješiti taj problem - što je izazvalo glasni žamor i smijeh u sabornici. Kliman je ostao stajati, čekajući da se smire strasti kako bi nastavio govoriti, ali je to potrajalo.

  • +16
Andrej Plenković na raspravi o povjerenju u Saboru Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

'Kolega Kliman, predlažem da stanete, ovo je bilo dovoljno intrigantno, ne trebate dalje', rekao je tada Jandroković.

Reagirala je i Sanja Radolović.

'Znam da biste vi voljeli da ja s vama šetam po ministarstvima. Ako sam i po kojem ministarstvu bila, to je ono znanosti i obrazovanja, koje pohodim u službi voditeljice službe za investicije, a podsjetit ću vas da nažalost svaki put glasam protiv rebalansa državnog proračuna i protiv državnog proračuna, iako dajete određen dio sredstava pulskom sveučilištu, ali i dalje smatramo da to nije dovoljno. A ovo su apsolutno neistine da šetam s vama po ministarstvima i vi to znate', kazala je Radolović.

  • +22
Saborski zastupnici traže opoziv premijera Plenkovića Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL