društvene mreže gore

Šokantne fotografije beba iz Klinike za infektivne bolesti: Ministarstvo šalje inspekciju, ravnateljica tvrdi da je sve u redu

28.01.2019 u 16:21

Bionic
Reading

Nakon što se su društvenim mrežama i medijima proširile šokantne fotografije petomjesečnih blizanaca smještenih u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' s teškom upalom intimnog područja zbog nehigijene, Ministarstvo zdravstva tražilo je očitovanje bolnice i poslalo inspekciju.

'Ministarstvo zdravstva je upoznato sa slučajem i odmah je zatražilo očitovanje bolnice. Svaki pacijent zaslužuje dostojanstven tretman, a pogotovo oni najmlađi. Nakon očitovanja Ministarstvo će donijeti odluku o daljnjem postupanju', stoji u objavi na Twitteru Vlade RH.

Tijekom poslijepodneva poslali su i priopćenje u kojem stoji da će zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici.

Reakcija bolnice: Klinički status djece je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti

'Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti, hiperemija i iritacija kože.

Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica', navodi se u priopćenju koje potpisuje ravnateljica Klinike prof. dr. sc. Alemka Markotić.

'Horor u bolnici Fran Mihaljević'

Reakcija je to na fotografije koje su se brzinom munje proširile društvenim mrežama uz natpis: 'Horor u bolnici Fran Mihaljević'.

'Majka blizanaca starih pet mjeseci, primorana je ostaviti dječicu u rukama 'profesionalnih' djelatnike bolnice radi starije kćerke koja ima epilepsiju i nitko ne može biti sa njom. Ono što je zatekla u posjeti svojim blizancima je više nego ŠOKANTNO!!!

Kada je probala pričati sa sestrama u bolnici one su joj odbrusile jer ih je omela u ispijanju kave! Bebice stare pet mjeseci vezane su za krevetiće zbog infuzije, popišane i pokakane i to u tolikoj mjeri da guza i svi intimni dijelovi izgledaju kao žive rane! U stvari pa to i jesu žive rane! možete li zamisliti kakvu bol i traumu prolaze ove bebice??? Oko ruku imaju role od wc papira!!! Da napomenem da su to bebe palčići rođene sa svega 1 kg! Oni koju trebaju posebnu njegu! Bebice imaju rota virus i gripu tipa A', stoji u objavi Morene Kotar.

Majka ovih beba za RTL je kazala kako ju je stanje njezine djece šokiralo, osobito kada je vidjela 'guzu jednog djeteta'.

Bolnica: Zvali smo policiju, dobivamo prijetnje smrću

Iz prozvane bolnice poručili su kako su dječaci dobili svu odgovarajuću skrb, no da su sve prijavili policiji jer je osoblje nakon objave počelo dobivati prijetnje smrću.

'S obzirom da u ovom slučaju ima elemenata kaznenih djela, slučaj smo prijavili policiji i prepustit ćemo nadležnima da odrade svoj posao. Dakle, u ovom slučaju, osoba koja je fotografirala djecu i objavila fotografije nije roditelj te djece. Nadalje, počeli smo dobivati prijetnje smrću, pa smo kao bolnica sve prijavili policiji', kazala je za Vijesti.hr Alemka Markotić, ravnateljica klinike 'Fran Mihaljević'.

Majka blizanaca: Ovo crvenilo nije nastalo u pet minuta

Ana Treščec, majka blizanaca koji se nalaze u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, za N1 i komentirala slučaj svoje djece, koje je u fotografirala u zapuštenom stanju u bolnici i objavila na društvenim mrežama.

'Ispričavam se u ime tih roditelja koji su burno reagirali, hvala im na podršci, ali te prijetnje ne odobravam. Ja nisam imenovala ni doktore ni nikoga, zašto su oni došli do takvih reakcija ja ne znam', rekla je majka dječaka, komentirajući prijetnje smrću koje su liječnicima Klinike Fran Mihaljević upućene na društvenim mrežama.

Potvrdila je i autentičnost fotografija, kazavši da ih je sama fotografirala te dozvolila njihovu objavu.

Objasnila je da je u jednom trenutku presvlačila jednog blizanca, a nakon što je završila, htjela se pomaziti s drugim, kad je osjetila neugodan miris i zatekla mališana mokrog do pola leđa.

'Tražila sam sestru i zatekla je na odjelu kako pije kavu, rekla mi je da oni nisu tamo da ih svakih pet minuta presvlače. Ono nije crvenilo od pet minuta i to mi ne može nitko reći', rekla je majka.