potpuno neočekivano

Šokantan potez Ubera, evo na koje tržište ulaze

23.11.2021 u 22:02

Bionic
Reading

Uber je pomalo šokirao investitore ulaskom na tržište marihuane. Korisnici Uber Eatsa u Ontariju u Kanadi uskoro će moći naručiti proizvode od kanabisa u aplikaciji

Kupci će moći naručiti u posebnom dijelu aplikacije za maloprodaju kanabisa Tokyo Smoke, a zatim ih preuzeti u obližnjoj trgovini. Tvrtka je odbila otkriti hoće li širiti prodajne kanale u Kanadi i SAD-u.

Kanadsko tržište marihuane vrijedi oko pet milijardi kanadskih dolara (4 milijarde američkih dolara) godišnje. Korisnici Uber Eatsa morat će potvrditi svoj uzrast u aplikaciji, a zatim će moći preuzeti svoje narudžbe u roku od sat vremena, priopćila je tvrtka.

Prema kanadskom zakonu, iako je upotreba marihuane legalna od 2018. godine, i dalje je nezakonito isporučivati je. Unatoč tome što je prodaja kanabisa za rekreacijsku upotrebu postala legalna u Kanadi prije tri godine, ilegalni proizvođači još uvijek kontroliraju veliki dio tržišta.

Uber je rekao da će njegovo partnerstvo s Tokyo Smokeom pomoći odraslima u zemlji da kupuju siguran, legalan kanabis, boreći se protiv ilegalnih prodavača. Predviđa se da će se tržište kanabisa u Kanadi nastaviti širiti u nadolazećim godinama, a tvrtka za istraživanje industrije BDS Analytics očekuje rast prodaje na 6,7 milijardi dolara do 2026.