POSJET SINU

Snowdenov otac dobio vizu za Rusiju

12.08.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Otac odbjeglog američkog zviždača Edwarda Snowdena planira s odvjetnicima uskoro posjetiti sina u Rusiji, javlja Al Jazeera Balkans

Otac Edwarda Snowdena, bivšeg američkog obavještajca koji je u bijegu, dobio je vizu za Rusiju i otputovat će tamo u posjet sinu, priopćio je on i njegovi odvjetnici, javlja Al Jazeera Balkans

Odvjetnik Bruce Fein rekao je u gostovanju na televiziji ABC u nedjelju da su on i Lon Snowden bili skeptični oko obećanja predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame da će ograničiti Vladine programe nadgledanja te da sumnjaju da se Edwardu Snowdenu može pošteno suditi u Sjedinjenim Državama.

'Imamo vize. Imamo datum, koji sada nećemo otkriti', rekao je Fein novinarima ispred svog doma u Pennsylvaniji, dodavši da će putovati u Rusiju 'uskoro'.

'Planiramo posjetiti Edwarda i predložiti odvjetnike obrane koji imaju iskustva u suđenjima za špijunažu', kazao je.

Njegov je otac u intervjuu za agenciju Reuters u srijedu kazao da nije razgovarao s njim otkako je napustio SAD i otišao u Hong Kong.

Kritizirao je i način na koji se Obamina administracija bavi cijelim slučajem te dodao da 'nije otvoren' za nagodbu kako bi se njegov 30-godišnji sin vratio u SAD.

'Jedina nagodba će biti istinska pravda', rekao je iskazavši još jednom zabrinutost da se prema njegovom sinu neće postupati dobro, jer je njegovo pravo na pošteno suđenje ugroženo javnim kritikama američkih službenika.