KOLAPS I U IZRAELU

Snježne oluje paralizirale promet u Grčkoj i Libanonu

11.12.2010 u 19:05

Bionic
Reading

Jake snježne oluje pogodile su u subotu Libanon i Grčku, uzrokujući kolaps cestovnog i zračnog prometa, a jaka oluja praćena vjetrom pogodila je i Izrael, prenose svjetske agencije

Oluja je u Beirutu izazvala otkazivanje letova u međunarodnoj zračnoj luci a snažni vjetrovi, koji su puhali brzinom od 100 kilometara na sat, uništili su četiri manja zrakoplova u zračnoj luci Rafik Hariri u glavnom gradu Libanona, prenosi agencija dpa.

Jaki vjetrovi, praćeni obilnom kišom, doveli su do problema i u telekomunikacijama, a vodom su preplavljene ulice i prometnice Beiruta zbog čega je otežan cestovni promet.

Očekuje se da će oluja, koja je Libanonu donijela prvi ovosezonski snijeg, potrajati do ponedjeljka čime će se okončati tjedni neuobičajeno topla i suha vremena, navodi dpa.

Prema AFP-u, slični problemi zabilježeni su i u Grčkoj gdje je zbog vjetra praćenog snijegom otežan cestovni i pomorski promet.

Jedan ruski turist smatra se nestalim nakon što su ga jaki vjetrovi u blizini Netanye s obale odnijeli u more. Zbog jakog vjetra onemogućena je potraga za ruskim turistom.