PROMET OTEŽAN

Snijeg u Lici i Dalmaciji, olujna bura na Jadranu

21.01.2011 u 07:21

Bionic
Reading

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, mjestimice u Dalmaciji i Slavoniji, a na srednjem Jadranu uz snijeg povremeno pada i kiša te puše jaka do olujna bura, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub

Snijeg pada i na dionici autoceste A1 od Biskog do Ravče. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama prema Dalmaciji i Hrvatskom primorju.

Zbog olujne bure, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, te državne ceste D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 506 Dobroselo-Mazin zatvorene su za sva vozila.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica zabrana je prometa za motocikle, vozila s prikolicama, kombi vozila, vozila s natkrivenim tovarnim sandukom (ceradom), hladnjače, autobuse, teretna vozila do 10 tona i kampere.

Samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, otvorene su: državna cesta D 25 Gospić-Karlobag i Jadranska magistrala (D 8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom i Paškom mostu zabrana je za: autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Senja dodatno i za kombi vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu:

u Gorskom kotaru na: A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva, D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač-G. Jelenje-Kikovica (Stara cesta kroz Gorski kotar), D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,D 305 Parg-Čabar,D 501 G. Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine, kao i na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog;

u Lici na: D 1 Drežničko Selište-Korenica-Udbina-Gračac-Knin (dijelom Lička magistrala), D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 27 Gračac-Zaton Obrovački, D 42 Jospidol-Poljanak, D 50 Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo,D 218 Donji Lapac-Dobroselo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na širem području Gračaca, Obrovca i Knina mogući su odroni zemlje i kamenja.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema čekanja.

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen (prema Pagu) i Jablanac-Mišnjak (prema Rabu). Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.