stigla zima

Dalmacija za kamione prometno odsječena

02.12.2019 u 23:32

Bionic
Reading

Zbog loših vremenskih uvjeta (snijeg i olujni vjetar) trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te za vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu, javlja HAK

Zbog olujnog vjetra i snijega, prema podacima u 23 sata, za sav su promet zatvorene državne ceste: Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, Paški most.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina) na: autocesti A7 čvora Draga-čvor Šmrika, LC58107 Križišće-Kraljevica, a dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj-Karlobag.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet državnom cestom DC429 Selište Drežničko-Prijeboj (kroz Plitvička Jezera), a obilazno se vozi na Ličko Petrovo Selo (DC1).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u:

Gorskom kotaru: DC3 Zdihovo-Stubica-Kupjak-Delnice, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog i Čabra.

U Lici: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i tunela Sveti Rok, DC1 Zagorje-Grabovac- Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC25 Gospić-Karlobag-LIčki Osik-Korenica, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC42 Poljanak, DC50 Gospić-Gračac, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Doljani-Brotnja-Srb-Otrić.

Zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta kroz Gorski kotar i Liku, obilnih padalina u većem dijelu zemlje, HAK i MUP apeliraju da se na put ne kreće bez propisane zimske opreme.

  • +6
Snijeg Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec/PIXSELL