RUŠILO DRVEĆE, NOSILO KROVOVE

Snažno nevrijeme poharalo Slavoniju

14.07.2016 u 11:31

Bionic
Reading

Vjetar, tuča i jaka kiša u srijedu poslijepodne poharali su područje Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji i jugoistočne požeštine. Najgore su stradale Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te prigradska naselja Požege. Olujni vjetar napravio je mnogobrojne štete - porušena su drveća, potrgani krovovi, a osim kuća stradali su i gospodarski objekti i automobili. Pričinjena je i velika šteta na poljoprivrednim usjevima

'Stradale su kuće, gospodarski objekti. Po cestama su porušena drveća. Štetu sada ne možemo procijeniti ali vjerujemo da je milijunska', rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević rekao za HRT.
Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda i danas će se nastaviti promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Povremeno kiša i grmljavina, mjestimice i izraženiji pljuskovi, glavninom u prvome dijelu dana. Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a u gorskoj Hrvatskoj zapadni i jugozapadni.

Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje i jak, samo ujutro na jugu još jugo, a potkraj dana na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu većinom od 21 do 26°C, a u Dalmaciji između 26 i 31°C, navodi se u prognozi DHMZ-a.