KRAJ U INDIJSKOM OCEANU

SMS obiteljima nestalih: Nitko nije preživio let MH370!

24.03.2014 u 16:05

Bionic
Reading

Članovi obitelji putnika nestalih u Boeingu 777 na letu MH370 primili su SMS poruku sljedećeg sadržaja: 'Malaysia Airlines duboko žali što moramo pretpostaviti bez osnovanih razloga za sumnju da je MH370 izgubljen i da nitko nije preživio. Kako ćete u idućih sat vremena čuti od malezijskog premijera, sada moramo prihvatiti to da dokazi sugeriraju da se zrakoplov srušio u južni Indijski ocean', javlja BBC

Članovi obitelji putnika nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa pozvani su na hitan sastanak s predstavnicima malezijskih vlasti i avioprijevoznika. Sastanak je održan netom prije nego što se malezijski premijer Najib Razak obratio javnosti na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru, gdje je rekao da 's dubokom tugom i žaljenjem, prema novim podacima, moramo zaključiti da je let MH370 skončao u južnom Indijskom oceanu'.

'Predstavnici britanske službe za istraživanje zrakoplovnih nesreća (AAIB) izvijestili su me da je Inmarsat (kompanija za telekomunikacijske satelite) osigurao nove podatke. Na temelju njihove analize, Inmarsat i AAIB zaključili su da je posljednja lokacija MH370 bila Indijski ocean', rekao je Razak na konferenciji za novinare koja je započela u 22 sata po lokalnom vremenu i nakon koje nisu bila dopuštena pitanja predstavnika medija.

Analiza je pokazala da je zrakoplov s 239 putnika i članova posade posljednji put viđen na zabačenoj lokaciji usred Indijskog oceana, 'daleko od bilo kakvog mogućeg mjesta za slijetanje', rekao je premijer, dodajući da je ovom prilikom korišten tip analize kakav nikada ranije nije korišten u sličnoj istrazi.

'Nitko nije preživio let MH370'

Razak je najavio da će više detalja obznaniti na konferenciji za novinare koja će se održati u utorak. Potvrdio je da su predstavnici Malaysia Airlinesa prethodno prenijeli članovima obitelji nove informacije i zamolio medije da poštuju privatnost putnika kojima su prethodna dva tjedna bila duboko potresna, a sada se nose sa još težom spoznajom.

Izvori britanskog Sky Newsa navode da će se članovi obitelji prebaciti iz Pekinga u Australiju, čiji je zrakoplov uočio dva predmeta na području potrage u južnom Indijskom oceanu.

Dva predmeta, jedan zeleni ili sivi u obliku kruga, a drugi narančasti u obliku pravokutnika, uočio je zrakoplov australskog vojnog zrakoplovstva P3 Orion na udaljenosti od oko 2.500 kilometara jugozapadno od Pertha.

Očekuje se da će australski mornarički brod HMAS Success najkasnije do utorka ujutro stići do lokacije mogućih ostataka nestalog Boeinga 777, poručila je malezijska vlada.

'HMAS Success je na licu mjesta; nastoji locirati i izvući te predmete', rekao je australski premijer Tony Abbott.