NESREĆA KOD UČKE

Smrt u prometu: BMW je jurio 140 na sat i pretjecao u tunelu!

03.07.2012 u 08:53

Bionic
Reading

Jedna je osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila kod Tunela Učka. Nesreća se dogodila na izlazu iz tunela s istarske strane, a prema neslužbenim informacijama BMW njemačkih registarskih oznaka pri brzini od 140 km/h udario je u betonsku pregradu kod naplatnih kućica, otkriva portal Ipress.hr

Spomenuto vozilo se, prema informacijama Bina Istre, uključilo na Istarski ipsilon u čvoru Matulji te se kretalo prema Istri.

'Već na putu do Tunela Učka naša je služba uočila neprimjerenu vožnju tog vozila (vozilo se kretalo izrazito visokom brzinom i pri tome sjeklo zavoje). Tijekom vožnje kroz tunel, naši dežurni operateri u komandnom centru, putem nadzornih kamera, također su uočili neprimjerenu vožnju. Vozilo je čak u dva navrata pretjecalo u tunelu, a procijenjena brzina kretanja vozila bila je preko 140 km/h zbog čega su se operateri baš u tom trenutku spremali prijaviti slučaj policiji. Na izlasku iz tunela vozilo je uslijed neprilagođene brzine (u zoni izlaska tunela s istarske strane ograničenje brzine je 40 km/h) udarilo u zaštitni betonski otok naplate cestarine pri čemu je zbog siline udarca vozač poginuo', izvijestilo je koncesionar Tunela Učka, Bina Istra.

Napomenuli su kako je od puštanja u promet novog naplatnog platoa s istarske strane tunela prošlo je više od tri i pol milijuna vozila te se do sada nisu suočili sa sličnim slučajem.

Na mjesto događaja uz policiju je izašla i zamjenica općinskog državnog odvjetnika iz Pazina Iva Arapović. Zbog očevida, promet se odvija naizmjence jednim prometnim trakom, a kroz tunel se vozi otežano.