NOVI SLUČAJ TEŠKOG NASILJA U ŠKOLAMA

Smrskao lice školskom kolegi zbog ljubomore

21.02.2013 u 19:58

Bionic
Reading

S teškim potresom mozga, potpuno smrskanom jagodičnom kosti i kosti oko oka 15-godišnji Valentin Celinić već treći dan leži u zagrebačkom KBC-u Dubrava. Ozljede su to koje mu je nanio školski kolega, 16-godišnji M. P. K. u utorak navečer ispred Graditeljske tehničke škole Zagreb, za vrijeme malog odmora

'Naš sin od početka školske godine sjedi s djevojkom, bivšom curom svog napadača. To nije bio njegov izbor, tako ih je razmjestila razrednica, međutim M. P. K. vjerojatno je mislio da između njih postoji neka veza', objasnila je za Večernji list Vlatka Celinić Marjanović, majka pretučenog učenika i dodala da sukob, koji se dogodio ovaj tjedan, nije bio jedini između dvojice budućih arhitektonskih tehničara. Znali su se, objašnjava Celinić Marjanović, porječkati i prije, međutim nikad nije bilo većih razmirica.

'Slučaj je vrlo ozbiljan i njime se bavim po službenoj dužnosti. Samom događaju nisam svjedočila, tako da ne mogu puno komentirati, policija vodi slučaj'l, rekla je Jasna Fabijanić, ravnateljica škole u čijem se dvorištu dogodio incident koja roditelje nije o tome ni obavijestila.

O tome da je Valentin napadnut Marjanovići su doznali od policajca koji im je kući došao javiti da im se sin nalazi u bolnici. 'Razočarani smo svime što se dogodilo. Nakon što je M. P. K. nokautirao Valentina, odšetao je dalje na nastavu, dok su prijatelji moga sina odveli preko puta škole, u Dom zdravlja u Sigetu. Međutim, tamo su mu odbili pomoći. Medicinska sestra do koje su došli rekla im je neka netko od njih nazove Hitnu pomoć jer ona ozlijeđenom dječaku ne može pomoći', rekla je mama Valentina kojeg su prijatelji potom vratili na parkiralište škole i pozvali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo nakon toga, kao i policija.

'Ispred škole došlo je do fizičkog obračuna u kojem su jednom od maloljetnika nanesene teške tjelesne ozljede. Postupak je još u tijeku', rekli su u PU zagrebačkoj, dok su iz prosvjetne inspekcije kratko poručili da su upoznati s događajem, ali još će provjeriti je li škola poduzela sve potrebne radnje.