UDRUGA LIJEČNIKA DRAGOVOLJACA

'Smjena dr. Bosanac je zločin!'

28.06.2013 u 17:46

Bionic
Reading

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. (UHLD 1990.-1991.) izrazila je nezadovoljstvo zato što je Vlada Zorana Milanovića prekjučer smijenila ravnateljicu vukovarske Opće bolnice i predsjednicu te udruge dr. Vesnu Bosanac, ocjenjujući kako je riječ o političkom obračunu s jednim od simbola vukovarskog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu, javlja HRT

Počasni predsjednik te udruge Andrija Hebrang rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da tu smjenu mediji u Hrvatskoj nisu popratili, ističući kako je taj potez Vlade Zorana Milanovića najteži mirnodopski zločin nad Vukovarom.

Podsjetio je na ulogu koju je dr. Vesna Bosanac imala u ratnoj bolnici tijekom napada na Vukovar te je istaknuo da je ona jedan od simbola Domovinskog rata u Vukovaru i jedan od stupova njegove obrane.

Također je rekao kako je neshvatljivo da se danas može smijeniti takvu ravnateljicu bolnice koja je i u miru bila uspješna.

Kao obrazloženje za njezinu smjenu, Vlada navodi dugove bolnice, rekao je Hebrang, dodajući da je taj dug isti kao i u drugim bolnicama. Uzrok dugovima je smanjenje novca bolnicama koje je propisala Vlada kako bi se politički nepodobne ravnatelje bolnica proglasilo nesposobnima te ih se smijenilo, ustvrdio je i takve metode nazvao neoboljševičkima.

'Nijedan branitelj neće ove godine doći na proslavu Oluje!'

Dodao je da HZZO bolnici dr. Bosanac na mjesec izdvaja oko šest milijuna kuna, a samo za plaće zaposlenika u bolnici treba izdvojiti sedam milijuna kuna.

Hebrang je istaknuo kako je Davor Arežina imenovan sanacijskim upraviteljem premda o zdravstvu, kako je rekao, nema nikakva znanja, što je, ustvrdio je Hebrang, čisto političko imenovanje.

Potporu dr. Vesni Bosanac na konferenciji za novinare u prostorijama Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata dale su još neke udruge, a predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm smjenu doktorice Bosanac ocijenio je pogreškom.

Ako oni tu pogrešku ne isprave, nijedan branitelj neće ove godine doći u Knin na proslavu obljetnice Oluje, poručio je Klemm.