MAFIJAŠKI RAT U MOSKVI

Smaknut osumnjičeni za ubojstvo 'Djeda Hasana'

04.02.2013 u 12:33

Bionic
Reading

Kao što se i najavljivalo, nakon ubojstva kriminalnog vođe Aslana Usojana, poznatijeg kao Djed Hasan, po Moskvi je krenula gangsterska odmazda protiv ljudi za koje se sumnja da su naručili atentat

Ruski mediji ovih dana pišu o smaknuću Rufata Nazibova, pripadnika postsovjetske kriminalne zajednice 'vori v zakone' (oni koji žive po razbojničkom zakonu). Nazibov je navodno ustrijeljen još 28. siječnja na ulici u moskovskoj četvrti Otradnoe, nakon čega je njegovo tijelo ubačeno u prtljažnik automobila koji je odjurio u nepoznatom pravcu.

Ubijeni je figurirao kao jedan od najbližih suradnika Rovšana Džanijeva, 37-godišnjaka kojeg mediji ističu kao novog šefa azerskog mafijaškog klana u Rusiji. Džanijev i 40-ak godina stariji 'Djed Hasan' navodno su vodili žestoki rat, a potonji je smaknut snajperom u središtu Moskve 16. siječnja.

Kako je riječ o jednom od najpoznatijih šefova postsovjetske mafije, mediji nagađaju o izbijanju velikog gangsterskog rata, jer Usojan navodno nije naznačio nasljednika. Osim egzekucije Nazibova, u Moskvi su zaredala i uhićenja drugih Usojanovljevih protivnika.

Odmazda za Usojana prelazi granice Moskve i Rusije, krajem siječnja u Abhaziji je izrešetan Astamur Gulija, pripadnik suhumskog klana. Analitičari povezuju atentat s gore navedenim mafijaškim obračunom.