sve priznao

Službeni vozač potkradao šefa Sindikata policije i njegovu obitelj. 'Počinio sam grešku kako bih riješio neke financijske probleme'

14.08.2021 u 17:48

Bionic
Reading

Vozač Sindikata policije Hrvatske Berislav B. (53) duže vrijeme je potkradao čelnog čovjeka sindikata Dubravka Jagića i njegovu obitelj. Prema istrazi policije otuđio je oko 32.000 kuna

Nakon što je otkriven manjak novca, u slučaj se umiješala policija, kao i zagrebačko Državno odvjetništvo, koje je, nakon provedene istrage, protiv Berislava B. podignulo optužnicu zbog krađe i računalne prijevare te za njega traži deset mjeseci bezuvjetnog zatvora. Njegovo obilaženje bankomata snimile su nadzorne kamere na gradskim objektima, pa je, pritisnut dokazima u tužiteljstvu, priznao djelo, piše Jutarnji list.

'Priznajem krivnju. Počinio sam grešku kako bih riješio neke financijske probleme. Deviznu karticu Zagrebačke banke koja je glasila na Mariju Jagić i koja je bila na stolu ili u ladici uzimao sam u pet, šest navrata, a Dubravka Jagića u tim trenucima u uredu u Bužanovoj nije bilo. Odlazio sam na bankomat u Banjavčićevoj, gdje sam podizao od 500 do 1000 kuna i nakon toga sam karticu vraćao.

Riječ je o kartici za koju sam znao PIN jer me Dubravko Jagić prije katkad slao da mu podignem novac, a nju mi je 8. kolovoza 2020. progutao bankomat te je ostala u njemu i o tome nisam nikoga obavijestio. Postojala je i druga kartica, Sberbanka, koja je glasila na Dubravka Jagića, a koju sam uzeo 26. kolovoza 2020. iz njegove torbice.

Otišao sam do bankomata na Heinzelovoj te podigao 1200 kuna i zatim ju vratio u njegovu torbicu', ispričao je  Berislav B.

Što se tiče krađe 20.000 kuna iz sefa unutar sindikalnog ureda, pojasnio je da je i taj novac uzeo zbog loše financijske situacije.

'Dio novca, točnije 14.000 kuna, već sam mu vratio i za to postoje potvrde. Inače, taj sef nije bio zaključan i nalazio se u prostoriji gdje je bio radni stol', zaključio je bivši sindikalni vozač.