covid-19

Slovenska vlada skinula Jadran s crvene liste

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 10.06.2021 20:04
  • Objavljeno 10.06.2021 u 20:04
Turisti u Zadru - ilustracija

Turisti u Zadru - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic

Cijela jadranska Hrvatska, odnosno sedam županija, skinuto je u četvrtak sa slovenske "crvene" liste epidemiološki manje sigurnih područja što će olakšati uvjete pod kojima će se slovenski turisti moći vratiti nakon odmora

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do uključivo 20. lipnja kada će se opet ažurirati, objavila je slovenska vlada nakon redovite sjednice.

S crvene liste skinute su još i Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar, Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, te Crna Gora, dok su na crveni popis dodani portugalski Azori.

Na područjima koja nisu na tamnocrvenoj ili crvenoj listi ne postoji visok rizik od zaraze koronavirusom.

Osoba koja dolazi iz takvog područja može ući u Sloveniju bez slanja u karantenu kod kuće ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto  boravila najmanje pet dana na području koje nije na crvenom ili tamnocrvenom popisu, navela je slovenska vlada.

Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i lani u vrijeme epidemije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!