BLAGDAN UZAŠAŠĆA

Slovenci od danas očekuju kaos na autocestama, mogao bi se preliti i u Hrvatsku

17.05.2023 u 10:47

Bionic
Reading

Slovenska tvrtka za upravljanje autocestama Dars najavila je da se od srijede u popodnevnim satima mogu očekivati povećane gužve na autocestama u smjeru juga. Razlog je kršćanski blagdan Uzašašća, koji se u Austriji, Švicarskoj i dijelovima Njemačke obilježava kao neradni dan, što su mnogi putnici iz tih država, posebno oni porijeklom s Balkana, iskoristili za produženi vikend

Kršćani slave Uzašašće 40 dana nakon Uskrsa, jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana, a vjeruju da je tog dana Krist otišao na nebo.

Prema prognozama Darsa, gužve u prometu krenut će već u srijedu poslijepodne, no najgore će biti u četvrtak ujutro ili prijepodne, kada će se morati računati na dulje vrijeme putovanja.

Od 14 sati očekuju se duže gužve na gorenjskoj autocesti prema Ljubljani, na primorskoj autocesti između Logatca i Ljubljane u oba smjera te na ljubljanskoj obilaznici.

U četvrtak ujutro očekuje se pojačan promet na gorenjskim i štajerskim autocestama, a Dars očekuje da će se gužve produljiti barem do 10, pa čak i do 11 sati. Dars dodaje da će promet biti pojačan i od Kopra prema hrvatskom dijelu Istre.

Na gužve će utjecati i obustave prometa zbog radova, posebice na raskrižju Dragučova, gdje će biti pojačan promet od Šentilja prema Mariboru, te dalje prema Hrvatskoj, na gorenjskoj autocesti i ljubljanskoj sjevernoj obilaznici.