spremaju se i za jamčevinu

Sloković obišla klijenta: Todorić je zadovoljan smještajem u Remetincu

08.11.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Nakon što je prijepodne stigla u Remetinec u posjet Ivici Todoriću, njegova odvjetnica Jadranka Sloković poslije 13 sati izašla je pred novinare. Kaže da je Todorić zadovoljan uvjetima u Remetincu te se ni na što ne žali

'Todorić kaže da je sve u redu, da su uvjeti pristojni, ne žali se ni na što. U prostoriji je s još jednim okrivljenikom', kazala je novinarima Sloković po izlasku iz Remetinca.

Iako je od Županijskog državnog odvjetništva tražila termin za saslušanje, nije ga još dobila.

Na pitanje hoće li tužitelji zbog druge istrage usmjerene na Todorića tražiti produljenje pritvora na drugim osnovama, Sloković je rekla kako je to moguće.

'Ne znam, moguće je. Do sada su pokušali jednim zahtjevom po toj osnovi i to nije bilo prihvaćeno, a moguće je da će sada to ponoviti', kazala je Sloković.

Moguće je da će Državno odvjetništvo tražiti produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, no to ih ne brine. Sloković tvrdi kako Todorić nije bio u bijegu. Ako do toga i dođe, ponudit će jamčevinu.

Prije ulaska u Remetinec, na pitanje hoće li Todorić uložiti osobnu žalbu, Sloković je rekla: 'Kakvu osobnu žalbu da uloži? Mi smo žalbu predali, nemamo što povlačiti. Tražili smo da se ukine istražni zatvor s obzirom na to da su svi svjedoci ispitani.'

Što se tiče plana obrane, odvjetnica, prenosi N1, nije bila raspoložena za pitanja o tome hoće li se Todorić braniti šutnjom.

'Pitajte ih vi. Ajde da ja vama ispričam što ću u životu raditi...', rekla je najprije novinarima, ali i dodala: 'Mogu vam reći samo ono što mislim da treba reći, a dok se ne dogovorim s njim, ne mogu dati nikakvu izjavu.'

Ivica Todorić, podsjetimo, izručen je Hrvatskoj i u Zagreb je stigao u srijedu navečer. Iz zračne luke dovezen je u istražni zatvor u Remetincu. Todorić je pod sumnjom da je iz bivše tvrtke, Agrokora, izvukao više od milijardu kuna. U Remetincu mu je uručeno i sudsko rješenje o određivanju istražnog zatvora, na koje ima pravo žalbe.

  • +10
Todorić u Remetincu Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX