ČEKAJUĆI NOVI SNIJEG

Sljeme na suhom, ali se ipak skija

21.01.2015 u 12:30

  • +7

Skijanje na Sljemenu

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Bionic
Reading

Službeno na Sljemenu snijega nema, ali je skijaška sezona za rekreativce počela i uz malo sreće i truda, mogla bi potrajati do travnja

Kvalitetna oprema za zasnježenje koja na Sljemenu postoji i uz barem malo padalina mogla bi omogućiti rekreativcima uživanje u zimskim čarima do proljeća.

Crveni spust vrlo je solidno sređen; napravljena je vrlo dobra podloga još za utrku svjetskog kupa početkom mjeseca. Činovnička livada također je pokrivena snijegom, točnije dio predviđen za skijanje.

Temperatura je oko nula stupnjeva što i nije loše, a u utorak je održano i prvenstvo Zagreba u skijanju. Do daljnjega nema noćnog skijanja, koje je posljednjih godina bilo vrlo popularno. No krajem tjedna možda padne novi snijeg pa će Sljeme proraditi u punom zamahu, uključujući i druge manje staze koje također trenutačno ne rade.

Zanimljivo, ovih je dana na Sljemenu najviše onih koji prvi put staju na skije ili počinju učiti bordati na snijegu. Tako škole skijanja i bordanja imaju pune ruke posla.

Šteta što je Sljeme u pratećoj infrastrukturi zapostavljeno. Nema žičare iz Zagreba, automobilima se ne može prići skijalištu pa opremu treba nositi do prvih staza, a tu je i loše organizirani javni prijevoz, posebno radnim danom.

Sve to skupa Sljeme čini vrlo nepristupačnim, a i cijene su previsoke za ponuđenu uslugu. Jedina su svijetla točka sljemenski ugostitelji pa će oni željni okrepe, dobrog ručka i atmosfere biti itekako zadovoljni.