STRAVA U FRANCUSKOJ

Skrivala dijete dvije godine u gepeku

28.10.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Francusku javnost je šokirala vest o otkriću neuhranjene i dehidrirane djevojčice, koja je, izgleda od rođenja, držana u gepeku automobila, javlja b92.net

Prema priopćenju francuske policije, djevojčicu staru između 15 i 23 mjeseca prošlog su petka pronašli automehaničari, kad je njena majka dovezla automobil u automehaničarsku radionicu u gradu Terrasson u centralnoj Francuskoj.

Jedan od mehaničara je iz prtljažnika čuo 'čudne zvukove, nalik stenjanju', a kad ga je otvorio, ugledao je djevojčicu.

Jadno dijete ležalo je golo u vlastitom izmetu, bilo je dehidrirano i imalo visoku temperaturu.

B92.net piše kako je dijete odvezeno u bolnicu, gdje su doktori nakon pregleda objavili da je zaostala u rastu i da pati od psihičkih problema.

Djevojčica je, čini se, bila skrivena u gepeku od rođenja.

Policija je nakon stravičnog otkrića uhitila majku (45) i njenog 40-godišnjeg partnera, koji su optuženi za zlostavljanje djeteta i ugrožavanje maloljetne osobe.

Majka je policiji rekla da je rodila u tajnosti i zatim od svih, uključujući i svog partnera, koji je otac djevojčice, krila da dijete uopće postoji. Par ima još dvoje djece, četverogodišnju djevojčicu i dva dječaka od devet i deset godina, koje su nakon hapšenja roditelja preuzele socijalne službe. Majka i otac su oboje portugalskog porijekla i nezaposleni.