izbori u zagrebu

[VIDEO] Škoro: Trend moga rasta i Domovinskog pokreta je nezaustavljiv

23.04.2021 u 14:46

Bionic
Reading

Kandidat Domovinskoga pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro poručio je u petak da, bez obzira ulazi li ili ne ulazi u drugi krug, ankete pokazuju da je trend rasta njega i Domovinskog pokreta nezaustavljiv, a što će se dogoditi na dan izbora ovisi o glasačima.

Škoro je na konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta posvećenoj kulturi i obrazovanju u Zagrebu, govoreći o anketi po kojoj ne ulazi u drugi krug izbora, ocijenio da su ankete rijetko kada pogodile prave rezultate izbora, ali mogu pokazivati određene trendove.

"Kako god okrenete - ja ulazim ili ne ulazim, ali ankete pokazuju da je trend moga rasta u Zagrebu i Domovinskog pokreta u cijeloj državi nezaustavljiv", poručio je Škoro.

Komentirajući "nastavak sage Milanović-Plenković", ustvrdio je kako je to neučinkoviti modus operandi koji su oni očito usuglasili i na taj način blokiraju rješavanje puno problema.

"Nadam se da će netko od njih dvojice popustiti, nadam se da će se dogovoriti, sjesti za stol i početi rješavati stvarne probleme građana Hrvatske", kazao je.

Škoro je istaknuo da su zbog pandemije među najpogođenijim djelatnostima kultura i umjetnost, a zagrebački umjetnici žive još i teže zbog potresa.

Trgovi i ulice bez Titova imena

Pozvao je odgovorne da krenu u obnovu objekata u vlasništvu države i Grada Zagreba, kako bi u trenutku kada će se moći ponovno normalno djelovati kulturnjaci i umjetnici mogli raditi nesmetano i u sigurnim uvjetima.

Kandidatkinja za Škorinu zamjenicu Ana Lederer kazala je da namjeravaju mijenjati način upravljanja kulturnim institucijama, kako bi one bile otvorene za sve građane, za različite stilove i afinitete, onkraj svake ideološke represije.

Kandidat na listi za Gradsku skupštinu Zlatko Hasanbegović poručio je zaposlenicima HNK-a koji su nedavno i prosvjedovali da "samo glas za Škoru i skupštinsku listu Domovinskoga pokreta jamči korijenitu promjenu i kraj njihove agonije".

Miroslav Škoro o upravljanju kulturom i obrazovanjem u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Rekao je da je Trg Republike Hrvatske na kojem se nalazi HNK, zahvaljujući njihovoj borbi "oslobođen od imena jugoslavenskog komunističkog diktatora Josipa Broza Tita".

Neki kandidati poput Tomislava Tomaševića, kaže Hasnabegović, u nedostatku komunalnih i programskih vizija pokušavaju nametnuti ideološke teme i otvoreno govore da će trgu vratiti Titovo ime.

"Tito više nikada i nigdje neće imati bilo kakav trg i ulicu u Zagrebu, a jamstvo za to bit će klub Domovinskoga pokreta u Gradskoj skupštini", poručio je Hasanbegović.