istječe rok

Škoro predao gotovo 80 tisuća potpisa: Pozivam građane da izađu na izbore i da razbijemo strah koji vlada Hrvatskom

03.12.2019 u 10:10

Bionic
Reading

Točno u ponoć istječe rok za predaju kandidatura za predsjedničke izbore u Državnom izbornom povjerenstvu. Među prvima se pred DIP-om jutros pojavio Miroslav Škoro

'Predali smo potpise. Prikupili smo jako puno potpisa. Uspjeli smo složiti i predati oko 80 tisuća potpisa. Vrlo smo zadovoljni. U zadnjih nekoliko mjeseci ponovno sam obišao Hrvatsku. Živimo u zemlji u kojoj vlada jedan strah, pozivam sve da izađu na izbore 22. prosinca i da razbijemo taj strah i da napravimo promjenu. Nemamo vremena za drugi krug i za dodatne eksperimente', kazao je Škoro nakon predaje kandidature i potpisa.

Uvjeren je da će Kolinda Grabar Kitarović izgubiti na izborima. 'Nakon što izgubi pozivam da Vlada podnese ostavku, da se raspusti Sabor i da okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokraciji', poručio je.

Upitan o kakvom strahu govori, Škoro kaže: 'Živjeli smo prije u jednostranačkom strahu, ali sada živimo u dvostranačkom strahu. Nema demokracije, pluralizma, ne može se drugačije misliti. Ovi potpisi su skupljeni na ulicama, nisu iz inkubatora i nisu skupljeni u državnim poduzećima.'

Na pitanje zašto traži ostavku Vlade, Škoro je kazao da nakon poraza Grabar Kitarović, Plenković više neće imati legitimitet.

  • +5
Miroslav Škoro predao potpise DIP-u Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje o izjavi predsjednice Grabar Kitarović oko nošenja kolača Milanu Bandiću kaže kako mu se čini da je predsjednica napravila presumpciju krivnje jer mu je poručila da će mu nositi kolače u zatvor. Misli i da vršila pritisak na pravosuđe. 'Treba joj omogućiti da 22. prosinca postane obična građanka pa neka nosi kolače gdje hoće', rekao je Škoro.

Za jučerašnji dogovor sindikata i Vlade čini mu se da je to truli kompromis i da će sada biti problema na razini sindikati-članstvo. 'Jedino se prosvjetari mogu pohvaliti da su dobili sto kuna više, sada čekaju u redu policajci, carinici, to nije vođenje države, a vode je ljudi koji nemaju jednog dana u realnom sektoru', zaključio je Škoro.