U RIJECI

Miroslav Škoro: Žalosno mi je kada netko govori da je štrajk posljedica poteza Vlade Zorana Milanovića

30.11.2019 u 11:35

Bionic
Reading

Kandidat na izborima za predsjednika Republike Hrvatske Miroslav Škoro izjavio je u subotu u Rijeci da je štrajk prosvjetara posljedica dugogodišnjeg procesa te da prosvjetne radnike vrijeđa loš odnos prema njima i treba im vratiti dostojanstvo i ponos.

Na novinarsko pitanje kako riješiti štrajk prosvjetara, Škoro, koji se u Rijeci družio s građanima, je odgovorio da je to posljedica dugogodišnjeg procesa.

'Žalosno mi je kada netko govori da je to sad posljedica nekih poteza Vlade Zorana Milanovića, ne braneći njega, dapače, ali i ova Vlada je imala barem tri godine da napravi nešto za prosvjetare', istaknuo je.

Razgovarao sam, rekao je, s 'čovjekom koji je počeo 1960. raditi kao prosvjetar, a zatekao je tamo čovjeka koji je tamo počeo raditi 1923. Nekada su najbolji među nama bili prosvjetni radnici, jer oni odgajaju našu djecu za budućnost'.

Škoro kaže kako ima dojam da se zadnjih jako, jako puno godina ništa nije promijenilo.

'Puno je Vlada, puno je toga projahalo kroz zemlju. Taj loš odnos prema prosvjetarima njih vrijeđa, nije pitanje novaca, u Hrvatskoj je čini mi se pitanje dostojanstva, ljudima treba vratiti dostojanstvo i ponos. Mi smo vrijedan i sposoban narod i možemo funkcionirati svugdje u svijetu osim u svojoj zemlji, to je nevjerojatno', rekao je Škoro i dodao da 'ili ne valjaju zakoni ili ne valjaju oni koji nas vode i provode te zakone'.

'Imamo mi dobrih zakonskih rješenja, svako malo donosimo neke zakone, ali tko to provodi, KUD iz Bizovca, policija? Nemam pojma', rekao je.

Miroslav Škoro zahvalio je svim volonterima koji marljivo prikupljaju potpise i svima koji su dali svoj potpis podrške njegovoj kandidaturi.

  • +3
Rijeka: Miroslav Škoro posjetio Korzo uoči prikupljanja potpisa Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Nadam se da ćemo do dana predaje potpisa imati dovoljnu količinu da demonstriramo sve ono što se događa u Hrvatskoj. Već smo prvi dan skupili više od 10 tisuća potpisa. Ovo je za nas vrsta malog referenduma, s obzirom da nemamo stranačku infrastrukturu, da vidimo koliko se primila ta naša ideja o nužnim promjenama u zemlji.'

Na pitanje da je Zoran Milanović rekao da je prikupio 78 tisuća potpisa, vjeruje li u to i što  planira, Škoro je rekao da ne planira ništa.

'Ne planiram ništa, vidjet ćemo, nisam od tih ljudi. Ovo nije utrka na stotinu metara. Predat ćemo potpise, vjerujem da će ih biti puno više nego što ljudi očekuju', istaknuo je

Škoro je, na pitanje je li u Rijeci očekivao toliku podršku, kazao da se posljednjih dana iznenađuje i u Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Osijeku.

'Velika hvala ljudima, ova priču budi nadu kod naroda da možemo napraviti promjenu koju moramo napraviti. Ovo je jedan kaos u kojem živimo i gdje god krenemo, svugdje je neka vrsta organizirane ucjene hrvatskog  naroda, a vlast se mora vratiti narodu', rekao je.