šef demokratskog pokreta

Škoro o Milanoviću: Glasanje je građanska dužnost i obveza! To je skandalozna poruka mladima

22.05.2020 u 12:17

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Zelene liste Nenad Matić posjetili su danas jedan zagrebački OPG, povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode, te su posadili dva javora

Miroslavu Škori, predsjedniku Demokratskog pokreta, žao je što se nisu dogovorili s Mostom, ali se nada da to 'ne znači da će biti jedni protiv drugih'.

'Za prolivenim mlijekom nema plakanja. Tako je, kako je', rekao je o propalim pregovorima s Mostom Miroslav Škoro, javlja N1.

Za Škoru je skandalozno to što je predsjednik Zoran Milanović ostavio otvorenu mogućnost da ne iziđe na izbore.

'Kakva neutralnost, glasanje je građanska dužnost i obveza! To je još jedna u nizu njegovih osebujnih poruka. Mislim da je to još jedna u nizu Milanovićevih poruka kojih ćemo se naslušati. To je skandalozna poruka mladima', kaže Škoro te dodaje:

'Da predsjednik države neće izaći na izbore da se ne bi saznalo za koga će opredijeliti? Pa glasanje je tajno. Sad će najednom i predsjednik de facto ne pozivati ljude na izbore. Mislim da bi on taj dan trebao malo ranije ustati, obrijati se i doći glasati', dodaje.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika da neće razgovarati sa svima koji budu izabrani u Hrvatski sabor.

'Postoje ustavni rokovi i postoje zakonske obveze kojih se predsjednik mora držati. Kako će naš veliki predsjednik i legalist postupiti, to je na njemu. Idemo se koncentrirati na izbore i na budućnost', rekao je.

Škoro kaže kako nakon Penavinog izlaska iz HDZ-a nije imao prigode razgovarati s njime.

'Napravili smo vrlo poštenu političku utakmicu za predsjedničke izbore, a 29. veljače smo utemeljili stranku. Moramo puno raditi i puno putovati. Moramo obaviti i puno razgovora s potencijalnim partnerima. Doći će na red i razgovor s gospodinom Penavom', rekao je.

Rekao je kako se nada da će završiti pregovore s Ivanom Penavom i da će on biti na čelu pete izborne jedinice.