POZIV AUTOHTONIH PRAVAŠA

'Sklonite ili uništite sve dokumente iz rata'

22.12.2009 u 17:25

Bionic
Reading

Autohtona hrvatska stranka prava tvrdi da je u Hrvatskoj istraživački tim iz Švedske koji traži dokaze da je Domovinski rat i rat u BiH bio zločinački, a istragu im je, tvrde, odobrila i omogućila Vlada RH

Autohtona hrvatska stranka prava poziva sve zapovjednike hrvatskih snaga da sklone ili unište svu dokumentaciju, jer se očekuje i da će istraživački tim iz Švedske krenuti u premetačine kuća i stanova, piše u priopćenju kojim se Autohtona hrvatska stranka prava oglasila na svojoj internetskoj stranici.

Pozivajući se na pouzdane izvore informacija, A-HSP tvrdi da je u Hrvatskoj trenutačno istraživački tim iz Švedske koji traži dokaze da je Domovinski rat i rat u BiH bio zločinački. Prema tim izvorima, Vlada RH odobrila je i omogućila švedskim istražiteljima pristup u arhiv Dokumentacijskog centra za Domovinski rat i odobrila pristup svim dokumentima pod krinkom traženja topničkih dnevnika, piše Večernji.hr.

Švedski istraživački tim, kako stoji u priopćenju autohtonih pravaša, pod pokroviteljstvom stranih centara moći istražuje aktivnosti HOS-a, HV-a i HVO-o na području Bosne i Hercegovine.