NEOBIČNA OVRHA U VINKOVCIMA

Skinuli mu s igrališta umjetnu travu da naplate dug

08.07.2013 u 15:06

Bionic
Reading

Skidanjem 2.000 kvadrata umjetne trave s dva malonogometna terena u ponedjeljak je u Vinkovcima izvršena ovrha nad tvrtkom Sport klub vlasnika Damira Čilića, nakon što ga je zbog neplaćanja stolarije u iznosu od 153 tisuće kuna tužio vlasnik tvrtke Blažević iz Vinkovaca, Mirko Blažević

No, Čilić tvrdi nikakav dug njega prema Blaževiću ne postoji, jer je prema njegovim riječima to trebala platiti građevinska tvrtka koja je bila glavni izvođač radova na njegovom sportskom centru.

'Najveći dio centra izgrađen je kreditom HBOR-a u iznosu od tri milijuna kuna, a uvjet je bio i da HBOR novac uplaćuje glavnom izvođaču radova. To se u konačnici i dogodilo, no problem je nastao u trenutku kada glavni izvođač nije platio stolariju Blaževiću, koji je uvidjevši da se od njega neće naplatiti, krenuo na mene i evo sada mi rade ovrhu za nešto što sam zapravo platio. To dovoljno govori o našem pravnom sustavu', rekao je Čilić, gledajući kako se s terena na kojem je prije 14 mjeseci poginuo njegov otac Ivan, skida umjetna trava, piše Jutarnji list.

'To je najveća tragedija u svemu. Moj pokojni otac i Blažević bili su jako dobri prijatelji, a on je dva tjedna nakon očeve pogibije došao ovamo i rekao da će me ovršiti, ako mu ne platim iako zna da mu ja nisam ništa dužan'l ogorčen je Čilić, čiji je otac poginuo u olujnom nevremenu 3. Svibnja prošle godine, kada je jak vjetar podigao balon kojim su tereni bili pokriveni te skupa s balonom nekih 200-tinjak metara dalje odbacio i tijelo njegovog oca koji je na mjestu preminuo.

Još dok mu je otac bio živ, Čilići su Blaževiću uplatili 50 tisuća kuna kako bi, kaže, pokazali dobru volju i očekivali su da će on pričekati dok se ne riješi sudski spor s glavnim izvođačem.

Više pročitajte ovdje